Obavijesti

News

Komentari 32

Tjedan dana čekali u zasjedi: Policajci uhvatili razbojnika

Tjedan dana čekali u zasjedi: Policajci uhvatili razbojnika
3

Iznenadili smo ga jer smo mu prišli s leđa i u roku deset sekundi je bio na podu - prisjeća se policajac, koji je s kolegom tjedan dana čekao u zasjedi ispred zlatarne

VIDEO

Cijeli su tjedan kontakt policajci IV. policijske postaje Dario Siketić (46) i Ivica Ljubić (32) strpljivo sjedili u zasjedi ispred poslovnice Argentum u Maksimirskoj ulici kad su u petak 1. veljače primijetili sumnjivog muškarca s crnom kapuljačom i rukavicama.

- Oko 18.30 sati pokucao je na vrata poslovnice i zaposlenica ga je pustila unutra. Bilo nam je čudno što nije sjeo. Šetao se ispred stola kad je odjednom izašao i užurbanim korakom počeo bježati, a iz poslovnice je izašla uzrujana zaposlenica - priča Ivica Ljubić (32).

Za njim su krenuli u civilu da ih ne prepozna i ne uspaniči se, a kad su ga uhvatili nije daleko dospio.

- Iznenadili smo ga jer smo mu prišli s leđa i u roku deset sekundi je bio na podu - prisjeća se Dario.

Prepali su se na trenutak kad je tijekom vezivanja podvlačio ruke pod sebe jer su pomislili da bi mogao imati oružje. No, srećom, nije ga imao.

- Išao je na šarm. Ušao bi u poslovnicu i ljubazno pozdravio. Pitao bi zaposlenice "Kako ste? Jeste dobro?" i onda bi rekao "I ostat ćete dobro ako mi date novac" - govori Dario.

Zasjede, iako ih rade dosta često, im ne padaju teško.

- Ne dao Bog da se nešto dogodi. Tamo smo s razlogom i želimo to spriječiti - skromno će Dario.

Nakon što su ga uhitili, svezali i priveli u postaju saznali su da je razbojnik prije te poslovnice u Maksimirskoj, opljačkao još njih šest i ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ivica je u policiji 14 godina, a njegov kolega Dario već 23. Oboje vole svoj posao jer smatraju da pomažu ljudima. Kao kontakt policajci oni su poznato lice građanima u svojim kvartovima i ljudi kojima mogu vjerovati. Do sada su se pronašli u svakakvim situacijama no, oboje naglašavaju da treba ostati hladne glave. Jedna od stresnijih situacija Ivici je bila u Kozari putevima u koje je stigao  zbog dojave bombe. Kada su stigli tamo prema njima su krenula dvojica muškaraca, konobar kafića doviknuo im je da jedan ima bombu.

- Iz džepa je izvukao bombu. Skočio sam na njega da mu je uzmem, ali smo u hrvanju pali na auto. Borili smo se za nju i uspio sam mu je preoteti. Srećom nije izvukao osigurač inače ne bi bio tu - prisjeća se Ivica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?