Obavijesti

News

Komentari 100

Traže ih već mjesecima: Banda provalnika 'operira' Hrvatskom

Traže ih već mjesecima: Banda provalnika 'operira' Hrvatskom
1

Provalnička banda već godinu dana 'operira' po šest hrvatskih županija. Redovito provaljuju u benzinske postaje i kradu isključivo cigarete. Ovi provalnici imaju dobro razrađenu taktiku...

VIDEO

Policija već mjesecima pokušava uhvatiti bandu koja redovito provaljuje u benzinske postaje i krade isključivo cigarete. Na 'grbači' već imaju 50-ak provala, a traže ih i pokušavaju uhvatiti u zagrebačkom, varaždinskom, sisačko- moslavačkom, karlovačkom, krapinsko-zagorskom i požeško-slavonskom kraju.

- 'Upadaju' uvijek na gotovo isti način i u isto vrijeme, između dva i četiri u noći. Ne provaljuju, odnosno ne muče se se nasilnim otvaranjem brave, već razbiju staklo na vratima i ulaze u benzinsku. Ponekad torbu ponesu sa sobom, ponekad uzmu onu koja je na polici, obično ruksak. Ne uzimaju ništa drugo osim cigareta. No najčešće cigarete trpaju u vreće za smeće – otkrivaju nam izvori bliski istrazi. 

- Vreće za smeće su im najprikladnije, jer ne izazivaju pozornost dok se približavaju pumpi. Zato u njih ni ne stavljaju ništa drugo osim cigareta, jer bi bilo preteško, vreća bi pukla, 'bučilo' bi dok su u bijegu prema autu koji je vjerojatno parkiran stotinjak metara od mjesta provale – dodaje naš izvor. 

Razrađena taktika: Zadržavaju se maksimalno minutu i pol

Na meti su im najčešće najlošije osigurane Inine benzinske koje nemaju ni nadzorne kamere. No one pumpe koje ih i imaju, na njima se ili ništa ne vidi, jer su loše, ili kradljivci ulaze spuštene glave, dobro skrivajući lice. Nerijetko kameru našpricaju pur pjenom. 

- Zadržavaju se do maksimalno minutu i pol. Imaju dobro razrađenu taktiku. Nakon što se oglasi alarm u zaštitarskoj tvrtki, oni obavijeste policiju, prođe nešto manje od minute. Barem još dvije trebaju u najboljem slučaju da dođe prva patrola. Upoznati su s tim detaljima, pa do dolaska policije nikog više nema na vidiku – doznajemo iz policijskih izvora. 

Do sada ukrali cigarete u vrijednosti 500.000 kuna

S provalama u kojima uzimaju samo cigarete banda je počela prošle godine u listopadu. Prve su im na meti bile postaje u Lekeniku, Popovači i Kutini. U neke su ulazili i više puta. Ukupna šteta u ta tri grada bila je oko 170.000 kuna.

Sad se već pretpostavlja da su u nekoliko županija ukrali cigareta vrijednih gotovo pola milijuna kuna. 

Kako je policija pojačano počela s nadziranjem postaja, momci su se preselili u druge županije.

U jednoj od akcija u travnju sisačka policija uhitila je njihovog pomagača, Milana Š. (47) iz Siska. No on je bio samo kratkoročni pomagač.

Policija zna njihove identitete: Glavni 'operateri' su iz BiH

Glavni 'operateri' su iz BiH. Policija zna njihove identitete, ali ih ne želi otkriti niti dati njihove fotografije iako bi im građani vjerojatno mogli pomoći.

Kad je u travnju 'pao' vozač, trojac iz BiH (26), (27) i (34) uspio je pobjeći zagrebačkoj policiji. Sumnja se da isti trojac trenutno 'operira' po Zagorju. Samo su iz Inine benzinske postaje u Oroslavju u tri navrata pokupili cigareta u vrijednosti 35.000 kuna.

Preko ljeta 'upali' su u šest benzinskih, tijekom listopada u dvije. Četiri krađe bile su im uspješne, dvije su propale. U jednoj nisu odnijeli ni kutiju cigareta, jer su djelatnici cigarete iz prodajnog prostora sakrili u skladište. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa