Obavijesti

News

Komentari 12

Tri godine zatvora jer je pijan i pod zabranom usmrtio vozača

Franjo D. vozio je s 2,42 promila alkohola. Frontalno se zabio u drugi automobil i usmrtio poznanika. Osuđen je i za krivotvorenje isprava jer je na odjavljeni auto stavio registraciju s drugog vozila

VIDEO

U potpunosti priznajem oba kaznena djela. Istina je da sam vozio auto na kojem su bile nepripadajuće tablice, a bio sam i svjestan činjenice da mi je izrečena zabrana upravljanja vozilom, priznao je pred sucem Oćinskog kaznenog suda u Zagrebu Milenkom Đakovićem Franjo D. (51) iz Vojnića. Zbog izazivanja prometne nesreće s poginulom osobom i krivotvorenja isprava nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine i dva mjeseca zatvora. Teretili su ga da je 26. prosinca 2014. godine oko 15 sati vozio kroz naselje Brezova Glava iz smjera Tušilovića za vrijeme dok mu je bila izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana te s koncentracijom alkohola u krvi od 2,42 promila.

Zbog alkoholiziranosti u zavoj je ušao prebrzo te je prilikom izlaska iz desnog zavoja izgubio kontrolu i prešao na suprotni trak gdje je frontalno naletio u vozilo kojim je upravljao Željko Mihalić. Nesretni Mihalić u nesreći je zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja. Uz to što je bio pijan i vozio pod zabranom, na vozilo je stavio nepripadajuće registarske oznake.

- Nažalost u toj nesreći je poginuo Željko Mihalić, kojega poznajem od ranije, bili smo prijatelji i družili se i stoga mi je još više žao - kazao je Franjo i dodao da se zbog svega iskreno kaje. Ispričao je i da je na odjavljenu Renault Lagunu, koju je koristio, stavio registraciju Daevoo Matiza kako bi se činilo da je uredno registriran.

- Inače nemam problema s alkoholom. Idućeg dana trebale su biti zaruke kod mog rođaka Ante, ja sam im trebao pomoći u pripravljanju mesa. Tamo sam popio, a nesreću sam skrivio na povratku - pojasnio je Franjo, koji dosad nije osuđivan.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.