Obavijesti

News

Komentari 7

Trump optužuje Obamu: Želi da što više imigranata glasuje

Trump optužuje Obamu: Želi da što više imigranata glasuje
1

Donald Trump je optužio administraciju Baracka Obame da ubrzava proces naturalizacije stranaca kako bi oni u studenom raspolagali pravom glasa

VIDEO

Republikanski kandidat za američke predsjedničke izbore Donald Trump je u petak optužio administraciju Baracka Obame da ubrzava proces naturalizacije stranaca kako bi oni u studenom raspolagali pravom glasa, čime podrazumijeva da će to biti u korist njegove demokratske protivnice Hillary Clinton.

Republikanski kandidat se u New Yorku sastao s pet članova sindikata policajaca zaduženih za kontrolu granice, posebice južnu granicu s Meksikom. Taj sindikat, National Border Patrol Council, koji ima 18.000 djelatnika, podržava Donalda Trumpa na izborima u studenom.

Jedan od predstavnika sindikata Art Del Cueto je objasnio kandidatu da ostaju neriješeni predmeti uhićenih tajnih imigranata sa sudskim dosjeima, jer su imigracijske službe prezaposlene regularizacijom predmeta stranaca.

"Zašto ?", pitao se Donald Trump. "Kako bi mogli glasati prije izbora", odgovorio je Art Del Cueto.""To je užasno", rekao je republikanac novinarima koji su bili pozvani pratiti nekoliko minuta tog sastanka. "Oni puštaju ljude u zemlju kako bi došli glasati".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čini se da je Donald Trump pomiješao dva pitanja: uhićenje tajnih imigranta i jako dugu proceduru naturalizacije legalnih imigranata. Nije moguće dobiti američko državljanstvo, pa tim ni pravo glasa odmah nakon ilegalnog ulaska na teritorij.

Policijski sindikat nije objasnio Del Cuetove izjave.

Trump često navodi pritužbe sindikata u promicanju svog plana borbe protiv ilegalne imigracije i posebice izgradnju zida na granici s Meksikom. Kao i brojni republikanci, on sumnjiči Demokratsku stranku da podržava plan masovne legalizacije milijuna osoba bez dokumenata, uglavnom Meksikanca, kako bi  iskoristiili njihove buduće glasove na izborima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1