Obavijesti

News

Komentari 194

Tvrtka pomoćnika ministra u blokadi i duguje 590.000 kuna

Tvrtka pomoćnika ministra u blokadi i duguje 590.000 kuna

Zagorski HDZ-ovci su Maria Antonića predstavili kao sposobnog poduzetnika iz Huma na Sutli. Vlasnik je tvrtke čiji je račun blokiran više od dvije godine i duguje 590.000 kn

VIDEO

Pomoćnik ministra poduzetništva ima tvrtku s blokiranim računom, u stečaju i živi u Mariboru. Bit će zadužen za međunarodnu suradnju, investicije i razvoj...

Znati se snaći danas u hrvatskom poduzetništvu pravo je umijeće, sposobnost i vrlina, rekao je novi ministar poduzetništva Horvat, kojem je, između ostalog dodjeljen pomoćnik Mario Antonić. Zagorski HDZ-ovci su ga predstavili kao sposobnog poduzetnika iz Huma na Sutli, malo poznatog javnosti koji je ujedno i član HDZ-ovog nacionalnog Odbora za poduzetništvo. No Antonić je vlasnik tvrtke Merus-hr d.o.o. čiji je račun blokiran više od dvije godine. Kako doznajemo dugovi tvrtke premašuju 590.000 kuna, a na stranicama Poslovne Hrvatske kao i Fine nema godišnjeg izvješća ni za 2014.

Inače, tvrtke su dužne svoje godišnje izvještaje podnositi za prethodnu godinu do kraja travnja, a njegova nema izvještaja od prije dvije godine. Zbog toga je 15. siječnja 2016. Trgovački sud u Zagrebu naložio po zahtjevu FINA-e, koja traži skraćeni stečajni postupak, očitovanje Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ima li ta tvrtka zaposlenika. Antonić se na društvenim mrežama i dalje predstavlja kao direktor tvrtke, a na Poslovnoj Hrvatskoj stoji da ima jednog zaposlenog prema podacima iz 2013.

Stanovnici Huma se ne sjećaju kad su ga zadnji put vidjeli

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imenovanje Antonića, koji dolazi iz humskog, gospodarski jakog kraja, posebna je poruka gospodarstvenicima i obrtnicima Hrvatskog zagorja. Veselim se radu obojice naših pomoćnika ministara u interesu Hrvatske i našeg Hrvatskog zagorja - komentirao je šef zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek za zagorje.com.

No Antonić godinama živi u Sloveniji, u Mariboru. Stanovnici Huma na Sutli, s kojima smo razgovarali, kažu nam da ga toliko rijetko sreću da se ni ne sjećaju kada su ga zadnji puta vidjeli.

- Drago mi je da ljudi iz ovih krajeva napreduju, ali ja ovdje živim gotovo dva desetljeća i srela sam ga svega dva puta. To vam je gotovo nemoguće jer u našem kraju svi se znaju i sreću dnevno nekoliko puta, a ne u 20 godina dva puta - kaže na jedna od stanarki Huma na Sutli koja želi ostati anonimna. Ujedno na svojoj privatnoj Facebook stranici Antonić navodi da živi u Mariboru. Vjerojatno je zbog toga biti zadužen kao pomoćnik za Upravu za međunarodnu suradnju, investicije i razvoj.

Pokušali smo dobiti diplomiranog inženjera strojarstva da sam pojasni kako misli pomoći hrvatskim poduzetnicima obzirom da ima iskustvo s tvrtkom koja je propala, no javljala nam se slovenska sekretarica. Od posrnule tvrtke pronašli smo prezentaciju 2010. koja pročinje pričom o dvije deve i završava rečenicom: "A koji onda k**** radimo u Zoološkom vrtu?". U toj prezentaciji je predviđao konstantan napredak tvrtke. Jedino što još otkriva o sebi jednostavnom pretragom Facebook stranice je da je veliki fan košarke. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a