Obavijesti

News

Komentari 37

"Cijene smilja je nezakonito ugovorio šef Hrvatskih šuma"

"Cijene smilja je nezakonito ugovorio šef Hrvatskih šuma"
1

Savjetnik u tvrtki Mahovina iznio je nove i ozbiljne optužbe na račun uprave Hrvatskih šuma zbog dodjele prava na berbu smilja: 'Napravili su kriminal i pogodovanje'

VIDEO

Sretan Jukić, savjetnik u tvrtki Mahovina koji se bavi preradom smilja iznio je nove, ozbiljne optužbe na račun uprave Hrvatskih šuma na čelu s Ivanom Pavelićem zbog dodjele prava na berbu smilja.

- Napravili su kriminal i pogodovanje, a protuzakonito su, suprotno cjenicima i pravilnicima donijeli odluke o cijenama i odabiru tvrtki – rekao je Jukić. 

Obrazložio je da je lani bilo nadmetanje za branje smilja na području Hrvatskih šuma. Odabrane su tvrtke koje su ponudile najviše cijene. Jukić kaže da su i tada napravili kriminal jer su odabrane i tvrtke koje nisu dale valjane ponude. Sve je prijavio Državnom odvjetništvu, vode se i sporovi teški između 10 i 15 milijuna kuna.

DORH nije reagirao. 

- Ove godine su objavili poziv za nadmetanje, ali su ga ubrzo poništili. Od 30 tvrtki i obrta kojim se bave smiljem je s njih deset, na internom sastanku, dogovorena cijena, bez javnog nadmetanja i suprotno pravilnicima. Dogovorena cijena je 2,5 kune po kilogramu, a u ugovoru i pravillniku stoji da je jedna kuna. To je potpuno protuzakonito – zaključio je Jukić.

Hrvatske šume: Ne pogoduje se nikome

na Jukićeve optužbe reagirale su Hrvatske šume. 

"U svemu pobijamo navode koje je iznio Sretan Jukić. Ove je godine promijenjen model u odnosu na prošlu upravo zato jer su svi berači bili suglasni s tim. Naime, prošle je godine zbog međusobnih sukoba berača često morala intervenirati i policija. Dakle, ne pogoduje se nikome jer svi koji imaju pravo sakupljanja imaju jednaku cijenu, o kojoj su se usuglasili na zajedničkom sastanku i potpisali Pismo razumijevanja. Sve navedeno može se vidjeti na našem portalu, http://nadmetanja.hrsume.hr/javnipoziv/javnipoziv.asp?kljucnaRijec=20160530_sakupljanjesmilja
 
Samo pismo razumijevanja dostupno je na  http://nadmetanja.hrsume.hr/javnipoziv/20160530_sakupljanjesmilja/6.%20PISMO%20RAZUMIJEVANJA.pdf"
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.