Obavijesti

News

Komentari 369

'U ime Alaha vaša krv će teći ulicama, RS više neće biti...'

'U ime Alaha vaša krv će teći ulicama, RS više neće biti...'
1

Načelnica Odjela za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske otkriva kako je identičan e-mail stigao na više adresa u entitetu. Policija istražuje pošiljatelja...

VIDEO

- U ime Alaha, Milostivog, Samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali. Republike Srpske više neće biti - navodi se u poruci koju su dobile banjalučke “Nezavisne novine”. Prijetnju su prijavili policiji, javlja Telegraf.

Načelnica Odjela za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske otkriva kako je identičan e-mail stigao na više adresa u entitetu. 

Odjel za visokotehnološki kriminal od saznanja radi na otkrivanju s koje e-mail adrese je poruka poslana.

Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica “Nezavisnih” nije iznenađena jer su prijetnje svakodnevica novinara.

– Iako ih često doživljavamo, nikada nijednu nismo shvatili olako, pa nećemo ni ovu. Nadamo se da će pripadnici MUP-a poduzeti sve što je u njihovoj moći i nadležnosti kako bi otkrili odakle je poslana prijetnja – rekla je Gojković-Arbutina.

Anonimni e-mailovi uznemirujućeg sadržaja stigli su i na adresu kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića

Prijetnje su stigle samo dan nakon referenduma na kojem su se građani Republike Srpske izjasnili da 9. siječanj, dan kada je 1992. proglašena Republika Srpska BiH, žele slaviti kao dan svog entiteta unatoč zabrani Ustavnog suda BiH. 

EK poziva na suzdržanost

Europska komisija je ponovila u ponedjeljak da referendum koji je u nedjelju održan u bosanskohercegovčakom entitetu Republika Srpska nema pravnog utemeljenja te poziva sve strane u BiH da se suzdrže od poteza koji bi mogli voditi prema eskalaciji krize.

„Jučerašnji referendum nema pravnog temeljla budući da je Ustavni sud BiH odlučio suspendirati odluku o referendumu dok sud ne donese odluku o njezinoj ustavnosti. Taj referendum ne može promijeniti konačni i obvezujući karakter odluke Ustavnog suda BiH, stoga potičemo sve strane u zemlji da pitanja dana Republike Srpske riješe u postojećem ustavnom okviru“, rekla je glasnogovornica Komisije Maja Kocijančič.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 369
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...