Obavijesti

News

Komentari 639

'U ime obitelji' ljuti: MUP nije zabranio party Queera Zagreb

'U ime obitelji' ljuti: MUP nije zabranio party Queera Zagreb
1

Udruga ''U ime obitelji'' ističe kako je prije tri tjedna zatražila da se zabrani skup koji se, tvrde, koristi govorom mržnje i potiče na nesnošljivost. Policija to neće učiniti

VIDEO

Ministarstvo unutarnjih poslova u srijedu je obavijestilo Udrugu ''U ime obitelji“ kako neće zabraniti okupljanje “ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV” koje Queer Zagreb organizira sutra u Vip Klubu u Zagrebu.  

Udruga ''U ime obitelji'' ističe kako je prije tri tjedna zatražila da policija zabrani skup koji se, tvrde, koristi govorom mržnje i potiče na nesnošljivost. 

Pozivali su se na članak 14. Zakona o javnom okupljanju u kojem stoji da ministar unutarnjih poslova može rješenjem zabraniti održavanje mirnog okupljanja i javnog prosvjeda, između ostaloga, ako su ''ciljevi usmjereni na pozivanje i poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti“.

 - U tom istom članku jasno stoji kako se rješenje o zabrani može donijeti najkasnije 24 sata prije prijavljenog početka održavanja mirnog okupljanja i javnog prosvjeda. U današnjem je dopisu Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo 'U ime obitelji' kako neće zabraniti okupljanje u organizaciji homoseksualnih udruga te da okupljanje “ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV” ''spada u druge oblike javnoga okupljanja te se ono ne prijavljuje.“ Pojasnili su i kako se ''ovlast ministra unutarnjih poslova na donošenje rješenja o zabrani održavanja javnog okupljanja“ na koju se 'U ime obitelji' poziva ''odnosi na mirno okupljanje i javni prosvjed koji se može zabraniti samo iz razloga navedenih u članku 14. Zakona o javnom okupljanju“ - ističu u Udruzi.

'Queer Zagreb nastavlja višemjesečne osobne napade na Željku Markić'

''U ime obitelji'' ističe da Queer Zagreb ''tako nastavlja višemjesečne, osobne napade na dr. Željku Markić i sve one koji su se javno založili za ustavnu kategoriju braka kao zajednice žene i muškarca'' i to financiran novcem poreznih obveznika.

- Očito je cilj ovog, kao i drugih napada homoseksualnih udruga, širenje nesnošljivosti i mržnje te zastrašivanje neistomišljenika. Jasna je poruka – tko god se usudi javno založiti protiv izjednačavanja homoseksualne veze s brakom ili protiv toga da homoseksualni parovi posvajaju djecu – bit će osobno napadan, ismijavan, vrijeđan. A zaštita policije, ovisit će o proizvoljnoj procjeni ministra Ostojića, odnosno o tome sviđa li se aktualnoj vlasti žrtva napada i sramoćenja ili joj se ne sviđa - smatraju članovi Udruge koji drže da ''organizacija ovog skupa potvrđuje povezanost agresivnih homoseksualnih udruga i aktualne vlasti koja ovakve uvredljive događaje financira i štiti''.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 639
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.