Obavijesti

News

Komentari 395

Vile, jahta, stanovi: Pogledajte što sve imaju Zdravko i Zoran

Vile, jahta, stanovi: Pogledajte što sve imaju Zdravko i Zoran
11

Istražitelje zanima i odakle novac za vile i stanove vrijedne milijune eura koje imaju Mamićevi. Zdravko Mamić je u jesen 2011. zatvorio kredite od 94 milijuna kuna

VIDEO

Nemam ništa osim kuće i poslovnog prostora, branio se Zdravko Mamić kad su ga mediji prozivali da je bogatiji nego što prikazuje.

I danas vila na Tuškancu glasi na njega, a nedaleko od njega luksuzni stan ima i njegov sin Mario . Kad je Zdravko Mamić kupio parcelu za vilu, odmah je na nju počeo dizati kredite. Prema podacima iz zemljišnih knjiga vidljivo je da je parcelu i vilu od 2004. godine opteretio s oko 94 milijuna kuna kredita Hypo banke . Svi ovi krediti su maknuti u jesen 2011. godine, čak tri istog dana. I to stoji u zemljišnim knjigama. To znači da su otplaćeni. Nakon velikih transfera iz Dinama očito je i on došao do više novca.

Dodatno je Zdravko posudio svojem bratu Zoranu čak 14,4 milijuna kuna 2010. godine, a to dokazuje veliku količinu novca kojom je u tom trenutku raspolagao. Prije više od mjesec dana Mamićevi su “podebljali” svoj nekretninski fond. Zdravkova supruga Marina je postala vlasnica dva luksuzna stana u samom centru Zagreba - u Cvjetnom prolazu Tomislava Horvatinčića.

Prema ugovorima koje posjedujemo, stan od 96,9 kvadrata s dodatnih 64 kvadrata vrta i ostalih dodataka Zdravkova supruga Marina Mamić platila je 884.315 eura. Drugi stan od 70,7 kvadrata platila je 368.000 eura. Marina je inače kućanica i nikad nije imala tvrtku od koje bi mogla toliko zaraditi. Netom prije kupovine Mamići su opet opteretili kreditom vilu na Tuškancu . Ovaj put sa 600.000 eura.

Zoran Mamić se bavio i građevinarstvom. Gradio je vile na Pagu, stanove na elitnim lokacijama u Zagrebu i imao velike planove. Onda je došla kriza. Sad njegove tvrtke loše stoj e, kao i one koje se povezuju s bratom Zdravkom.

Zoran je ipak sebi uspio sagraditi velebnu vilu iz koje ima cijeli Zagreb kao “na dlanu”. Kuća u koju su ušli istražitelji ima vanjski bazen, nogometni teren i podzemnu garažu. Zoran je gradio na samom rubu zelenog pojasa. Napravio je nešto veću kuću, a također i dio bazena te “nadstrešnicu” koju je napravio uz nogometni teren. Nije je morao rušiti jer je podnio zahtjev za legalizaciju, a Grad Zagreb, koji vodi Milan Bandić , izašao mu je u susret. Sve je legalizirano prošle godine. Zoranova vila je pak luksuzno i ukusno uređena te vrijedi nekoliko milijuna eura. Opteretio ju je kreditom od 8,7 milijuna kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 10:09

Viletina u elitnom dijelu grada

Debeli zid čuva Zdravkovu vilu na Tuškancu 52 , u elitnom dijelu Zagreba. Kupio je manju kuću, a onda napravio luksuznu vilu koju su stručnjaci prije nekoliko godina procijenili na 3,5 milijuna eura. Služila mu je kao zalog za kredite.

Luka Stanzl/PIXSELL

Bespravno i luksuzno

Brat Zoran je sagradio novu vilu u Markuševcu . Ima bazen, nogometni teren i podzemnu garažu, sve to na 2700 kvadrata zemljišta. Kao i brat, gradio je više nego što je prvotno dopušteno. Ali prije godinu dana sve je legalizirao.

Jurica Galoić/PIXSELL

Stanovi u Cvjetnom prolazu

Bez zaloga je Zdravkova supruga Marina kupila dva stana u Cvjetnom prolazu u Zagrebu u svibnju. Stanovi su vrijedni zajedno 1,25 milijuna eura ili gotovo 10 milijuna kuna. Marina nema tvrtku nego je domaćica bez prihoda.

Zeljko Hladika/24sata

Jahtica za uživanje i bijeg

Zdravko jahte često mijenja. Zadnja je Ferretti 590 koja vrijedi oko milijun i pol eura . Jahta ne glasi na Zdravka, nego je kupljena preko sinove tvrtke. Zdravko je koristi, pa i nedavno kad je na njoj bio s Davorom Šukerom.

Luka Stanzl/PIXSELL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 395
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu