Obavijesti

News

Komentari 3

U Kataloniji priveli osmoricu osumnjičenih za napad u Belgiji

U operaciji započetoj u 4,30 sati ujutro pretraženo je dvanaest lokacija, priopćila je policija. Stanovi su pretraženi u glavnom gradu Barceloni te mjestima L'Hospitalet de Llobregatu...

VIDEO

Policija u španjolskoj sjeveroistočnoj pokrajini Kataloniji uhitila je u utorak osam osoba u “anti-džihadističkoj akciji” sumnjajući da su povezane s terorističkim napadom u Bruxellesu u ožujku prošle godine u kojem je poginulo 35 osoba.

U operaciji započetoj u 4,30 sati ujutro pretraženo je dvanaest lokacija, priopćila je policija. Stanovi su pretraženi u glavnom gradu Barceloni te mjestima L'Hospitalet de Llobregatu, Santa Coloma de Gramenetu, Cornelli, Masquefi i Ripolletu.

“Različite indicije pokazuju direktnu povezanost uhićenih osoba i terorističkih džihadističkih skupina", navela je policija u priopćenju. Identitet privedenih nije otkriven a šef katalonske policije Josep Lluís Trapero rekao je su osobe u dobi od 31 do 39 godina marokanskog porijekla koje neko vrijeme žive u Kataloniji. “Od ranije su registrirani, neki od njih su povezani s trgovinom drogom. U Kataloniji nisu djelovali no mogli su se kretati Europom", izjavio je.

Četvoricu od njih policija povezuje s bombaškim napadom na aerodromu Zaventem u Bruxellesu te podzemnoj željezničkoj postaji Maelbeek 22. ožujka 2016. a preostalu četvoricu smatra pripadnicima terorističkih skupina.

Akcija koja je još uvijek u tijeku uslijedila je nakon osam mjeseci duge istrage i suradnje s belgijskom policijom. Katalonska policija rekla je kako su joj pomogle informacije građana.Novine El Mundo, pozivajući se na izvor u istrazi, pišu kako je policija pronašla i oružje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"