Obavijesti

News

Komentari 129

Zaustavili su sav promet prema Zagrebu jer je proklizao tegljač

Zaustavili su sav promet prema Zagrebu jer je proklizao tegljač
11

Predstojnik klinike za kirurgiju KBC-a kaže da je hitni kirurški odjel morao prekinuti sve "hladne prijeme". Na autocesti Split-Zagreb u utorak je proklizao veliki tegljač

VIDEO

Noć je u splitsku bolnicu donijela 25 novoozlijeđenih ljudi. U bolnici si svi na nogama. Prema riječima prof. dr. Vedrana Radonića, predstojnika klinike za kirurgiju KBC Split, od petka je kroz hitni kirurški prošlo čak 549 pacijenata. Rekord je zabilježen u ponedjeljak, kad su u bolnicu primljena 203 pacijenta. Kompletno je zaustavljen hladni prijem, primaju se samo osobe s tumorima, a smjene su udvostručene.

Ravnatelj KBC-a Dujomir Marasović poručio je civilnim vlastima da, ako nisu u stanju urediti život, neka vlast predaju vojsci. Predstojnik klinike za kirurgiju KBC-a Vedran Radonić rekao je danas da je hitni kirurški odjel morao prekinuti sve "hladne prijeme" kako bi mogao primiti, operirati i osigurati postelje ozlijeđenima na snijegu i ledu. Stanje je nazvao kataklizmom.

Proklizao tegljač, zaustavljen promet na autocesti Split-Zagreb

Veliki tegljač je oko 10.15 sati u utorak proklizao na dionici autoceste Dugopolje-Vučevica. Iz PU splitsko-dalmatinske su izvijestili kako je potpuno obustavljen promet na cesti Split - Zagreb. Nitko se nije ozlijedio, a materijalna šteta nije velika. Radi se na uklanjanju tegljača i osposobljavanju ceste za normalan promet.

Snijeg će padati do poslijepodne

U šest sati na Zavižanu je izmjereno minus 22 stupnja Celzija. Na Sljemenu je bilo -16, u Gospiću -13, u Otočcu -12, u Daruvaru, Lipiku, Ogulinu i Slavonskom Brodu -11 stupnjeva Celzija. Prema podacima od utorka u 7 sati najviše novog snijega je napadalo u Crnom Lugu čak 30 centimetara. U Bednji je napadalo 26, a u Ogulinu 20 cm novog snijega. U Hr. Kostajnici i na području zagrebačkog aerodroma 17 cm, a na Plitvičkim jezerima 15 cm. 

Danas će u unutrašnjosti biti oblačno i padat će snijeg uglavnom prijepodne. Na Jadranu će biti djelomice sunčano te većinom bez oborina. Puhat će povremeno umjeren, u sjeverozapadnim i gorskim predjelima i jak sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka i olujna, a osobito na sjevernom dijelu na udare i orkanska bura.

HAK javlja kako su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na snazi na većini cesta u Lici, Hrvatskom primorju, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji i Gorskom kotaru. 

Prekinut je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, te obrnuto. Vozače savjetujemo da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanja.

Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala na dionici Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena (D8), D1 Udbina-Gračac-Knin, most u Dubrovniku, D54 Maslenica- Zaton Obrovački, D39 GP Aržano-Cista Provo, D59 Knin-Kistanje-Bribirske Mostine, D218 Brotnja- Sučević, D506 Dobroselo- Mazin i D425 Čeveljuša- Karamatići.

Samo za osobna vozila otvorene su: Jadranska magistrala od Bakra do Senja (D8), Paški most, D25 Gospić-Karlobag, ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac. 

Na riječkoj obilaznici zabrana je prometa za teretna vozila iznad 3,5 t, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, kombi vozila, kamp prikolice, autobuse i motocikle od čvora Orehovica do čvora Rujevica.

Krčki most zatvoren je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

U prekidu su trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Valbiska-Merag, Sućuraj-Drvenik,Split-Vela Luka i Valbiska-Lopar. Na riječkom području u prekidu su sve katamaranske linije.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...