Obavijesti

News

Komentari 158

Utajio porez? Policija je izdala nalog za Pripuzovo uhićenje

Utajio porez? Policija je izdala nalog za Pripuzovo uhićenje
2

Koliko sam uspio shvatiti, sumnjaju na utaju poreza. Odnosno, da je izdavanjem fiktivnih računa izvlačio novac iz CIOS-a i izbjegavao plaćanje poreza na promet, kaže Pripuzov odvjetnik

VIDEO

Od ranog jutra u Zagrebu su u tijeku pretresi u kući Petra Pripuza, poznatog poduzetnika i suvlasnika CIOS-a.

- Policija je danas u šest ujutro u bolnici Petru Pripuzu predala rješenje o uhićenju, a potom su uslijedile pretrage njegova doma i CIOS-a. Kad to završe i preda se spis sucu istrage, on će odlučiti hoće li donijeti rješenje o istražnom zatvoru, rekao je za 24sata Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo.

Dodaje kako pouku o pravima još nije dobio pa ne zna detalje za što sumnjiče Pripuza.

- No, koliko sam uspio shvatiti, sumnjaju na utaju, odnosno izbjegavanje plaćanja poreza. Odnosno, da je izdavanjem fiktivnih računa izvlačio novac iz CIOS-a i izbjegavao plaćanje poreza na promet - kazao je Nobilo.

- Unutar godinu dana policija je prikupila više od 100 tisuća stranica dokumentacije iz CIOS-a, jer je CIOS od pet ili šest tvrtki kupovao otpad u vidu starih automobila i sličnog otpada na što je uredno plaćen PDV. Te su tvrtke gotovinom plaćale ljudima koji se bave sekundarnim sirovinama, međutim policija tvrdi da su to bili fiktivni računi i da su na taj način izvlačili gotovinu iz CIOS-a da bi izbjegli plaćanje poreza - kazao je Nobilo.

Dodao je da je, s druge strane, CIOS dokazivao da je sva ta roba fizički zaprimljena, prevezena, obrađena te dalje prodana čeličanama i željezarama.

- Vidjet ćemo tijekom postupka kako će se stvar rasplesti. Iz CIOS-a tvrde da se radilo o realnom poslu i realnim fakturama, a policija da se radi o fiktivnim fakturama - zaključio je Nobilo.

Napomenuo je kako Pripuza nisu još uhitili, budući da se on trenutno nalazi na liječenju u bolnici, jer je nedavno bio na operaciji srca.

Doznajemo kako je istragom obuhvaćeno još 12 ljudi.

Pripuz je zajedno sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem optužen i u aferi Agram zbog sumnjivih poslova njegove tvrtke s gradom, no ta optužnica još nije sudski potvrđena.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...