Obavijesti

News

Komentari 443

U Zagreb dolazi kardinal kojeg čak ni papa Franjo ne želi blizu

U Zagreb dolazi kardinal kojeg čak ni papa Franjo ne želi blizu
1

Zagreb će do četvrtka biti centar ultrakonzervativaca, boraca protiv sekularizma koji se danas okupljaju na festivalu tradicije i konzervativnih ideja zvanom TradFest

VIDEO

Zagreb će do četvrtka biti centar ultrakonzervativaca, boraca protiv sekularizma koji se danas okupljaju na festivalu tradicije i konzervativnih ideja zvanom TradFest.

Glavna zvijezda festivala bit će kardinal Raymond Leo Burke, kojega je papa Franjo, između ostalog, zbog kampanje da se katoličkim političarima koji se ne protive pravu na abortus uskrati pričest, odstranio iz Kongregacije za biskupe, a onda maknuo i s položaja vrhovnog suca u ceremonijalni zapećak pokrovitelja karitativnog Suverenog malteškoga vojnog reda. Za Burkea se veže i još jedan “grijeh”, a to je navodno prikrivanja seksualnog zlostavljanja djece od pojedinih svećenika. Za pedofiliju u Crkvi krivi radikalni feminizam. Zbog toga je i zaradio prijavu od organizacije The Catholic Whistleblowers koja je tražila od Vatikana istragu. Burke je demokrate proglasio strankom smrti i postao omiljen među republikancima. Kardinal pak papi Franji zamjera popustljivost prema homoseksualcima.

Uz glavnu zvijezdu skupa, na festivalu bi trebali gostovati potpredsjednik Vlade Davor Ivo Stier, a navedeni su i Vice John Batarelo, Luka Popov te Hrvoje Serdarušić, poznati trojac iz udruge Vigilare. Trebao bi se pojaviti i bivši savjetnik premijera Oreškovića Stjepo Bartulica, studentski kapelan don Damir Stojić, zamjenik ministra obrazovanja Hrvoje Šlezak, Krešimir Planinić iz udruge U ime obitelji te Krešimir Miletić i Hrvoje Zekanović iz stranke Hrast. U sklopu festivala održat će se dva okrugla stola. Jedan na temu o “militantnom sekularizmu” u Hrvatskoj i Europi, dok je drugi dobio naslov “Do kada taj spolni odgoj i rodna ideologija u hrvatskim školama?”. Nepoželjni Papin kardinal Burke predavat će o “Evanđelju života i novoj evangelizaciji”.

Ovakav događaj neće propustiti ni “molitelji” koji su ispred bolnica pokušavali spriječiti žene da naprave pobačaj. Tako će Ante Čaljkušić, član njihove Inicijative 40 dana za život, održati predavanje zvano “Život, dakle biraj!”. Otvorenje festivala počinje danas u 19 sati. Gostima će zapjevati mješoviti pjevački zbog Cantores sancti Marci, a pozdravni govor, među ostalima, održat će i Davor Ivo Stier.     

Financiraju festival donacijama

Sam festival, pa tako i dolazak kardinala Burkea, kojim se ni Papa ne ponosi, financira se isključivo donacijama. Stoga organizatori na svojim stranicama pozivaju dobre ljude, prijatelje i podržavatelje da dobrovoljnim prilozima potpomognu manifestaciju konzervativnih lidera.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 443
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela