Obavijesti

News

Komentari 239

Ubio oca i otišao na piće: 'Tin je bio slobodniji, iznad ostalih'

Ubio oca i otišao na piće: 'Tin je bio slobodniji, iznad ostalih'
34

U svom društvu je bio malo ‘iznad’, bio je sin jedinac, ali nitko nije mogao posumnjati u tako nešto, ma ništa nije navodilo na takvu suludu ideju, kažu susjedi ubijenog bračnog para...

VIDEO

Opsadno stanje na šibenskoj Mandalini trajalo je u nedjelju tijekom cijeog popodneva. Helikopteri, duge cijevi i cijela šibenska policija tragali su za Tinom Šunjergom (19).

POGLEDAJTE SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:34

POGLEDAJTE VIDEO:

Uhićen je mladić osumnjičen za smrt roditelja kod Šibenika! Reporter: Hrvoslav Pavić Više na http://bit.ly/2o6zeHH

Posted by 24sata on Sunday, March 26, 2017

Šibenska policija u nedjelju navečer je potvrdila da je 19-godišnji mladić osumnjičen za ubojstvo majke i oca, pripadnika specijalne policije, a nakon uhićenja u Tribunju mladić je priveden u Policijsku upravu šibensko-kninsku, gdje se protiv njega provodi kriminalističko istraživanje zbog teškog dvostrukog ubojstva.

Trojica mladića znali za krvavi zločin

Osim toga provodi se kriminalističko istraživanje i nad jednim maloljetnikom 17-godišnjakom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela, priopćila je policija.

Tijelo oca našli u kući, a majku u automobilu

Sumnjiče ga da je još u subotu poslijepodne ubio svog oca (45) u kući u Čistoj Velikoj, nedaleko od Šibenika. Prema prvim informacijama, u njega je ispucao pet ili šest metaka. 

Otac je bio pripadnik Specijalne postrojbe u Splitu. Mladić je, navodno, nakon toga otišao s prijateljem na piće u Vodice.

Jučer oko 16.20 sati na području Čiste Velike u automobilu je pronađeno i tijelo 45-godišnje žene, supruge ubijenog policajca i majke osumnjičenog 19-godišnjaka.

U šibenskoj policiji su naglasili kako vatreno oružje kojim su počinjena oba teška ubojstva nije službeno oružje ubijenog 45-godišnjeg specijalca.

Tijelo splitskog specijalca pronašao otac

U nedjelju ujutro, mladićev djed došao je u obiteljsku kuću u Čisti Velikoj, no nikoga nije bilo unutra. Tražio ih je, a onda je u garaži našao beživotno tijelo svog ubijenog sina Marina

- Nikoga nije bilo u kući, dida je otišao vidjeti gdje su pa je u garaži pronašao mrtvog sina pokrivenog dekom. Tin je sinoć na benzinskoj postaji u Stankovcima utočio 400 kuna goriva u automobil i nestao - rekao nam je jučer sugovornik blizak obitelji. Djed je odmah zvao policiju koja je vrlo brzo stigla. Duge cijevi opkolile su mjesto, a panika se proširila sve do Šibenika. 

Policija je tijekom nedjelje blokirala cijelu šibensku četvrt Mandalina, jer su imali informaciju da se ubojica skriva u stanu svoje djevojke. No nakon dva sata policija se povukla. Upozorili su građane da traže crni Mercedes i postavili kontrole na izlazima s autoputa sve do Zagreba.

Potraga se nastavila, a tijekom cijelog poslijepodneva kružile su razne informacije. Jedna od njih bila je i da su našli majčin mobitel razbijen na autobusnom kolodvoru u Vodicama,kao i da je s mladićem cijelo vrijeme bio i njegov mlađi prijatelj (18). No te informacije policija nije potvrdila. Tina Šunjergu locirali su predvečer u Tribunju, gdje su ga nakon velike akcije i uhitili te priveli.

Povratnici iz Njemačke

U Čisti Velikoj su svi u šoku.     

- Otac je u bio specijalnoj policiji, povratnik iz Njemačke, pa iznad svega je volio svoju zemlju Hrvatsku, kao dijete se od 18 godina se vratio i borio za Hrvatsku - govori nam susjed Željko Škarić iz Čiste Velike.

Dodao je da je otac Marin volio Hrvatsku iznad svega, te svoju obitelj koja je, kako kaže bila izvanredna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Užas u zaleđu Šibenika: Mladić ubio svoga oca i majku Reporter: Hrvoslav Pavić

Posted by 24sata on Sunday, March 26, 2017

Sudjedi imaju samo riječi hvale za obitelj

- Nisu imali nekih problema, to su sve bili više mladenački hirovi, ma skroz normalno. Međutim, tako nešto, strašno nisam očekivao ni u snu. Kažem vam, jedna obitelj, skromna, fina i mama i tata i njihovi roditelji koji su u u Njemačkoj. Imam samo riječi hvale o njima kao o ljudima, kao o susjedima, rođacima - kaže susjed. Rekao je kako je Tin bio malo slobodniji.

- Bio je izražen, u svom društvu je bio malo ‘iznad’, bio je sin jedinac, ali nitko nije mogao posumnjati u tako nešto, ma ništa nije navodilo na takvu suludu ideju- zaključio je Škarić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Užas u zaleđu Šibenika: U kući pronašli tijelo specijalca (45) Reporter: Hrvoslav Pavić Više na http://bit.ly/2mDA01G

Posted by 24sata on Sunday, March 26, 2017

Učiteljica: Bio je odličan učenik, sjajno dijete

Njegova učiteljica iz škole za njega ima samo riječi hvale:

- Tin? Zaista? Pa on je bio zlatno dijete, predivno dijete. Imao je sve petice, bio je odličan učenik, sjajno dijete. Ne mogu vjerovati u to što sam čula. Pa on je zaista bio zlatno dijete, u potpunom šoku nam je kratko ispričala njegova učiteljica.

Uhitili ga u Tribunju nakon što su mu pucali u auto

Stanovnici Tribunja čuli su pucnjeve jučer malo prije 19 sati. To su, kažu, policajci pucali u gume automobila kojim im je Tin Šunjerga pokušao pobjeći. Potom su ga izvukli iz vozila i uhitili. On u pucnjavi nije ranjen, kažu u policiji.     

Tražio ga je i helikopter

Zbog dvostukog ubojstva u Čistoj Velikoj, svi rodovi policije danas su bili na nogama, cijelo područje bilo je blokirano uz jake policijske snage naoružane dugim cijevima i opremljene pancirkama i šljemovima, a u potrazi je sudjelovao i helikopter koji je nadlijetao šire gradsko područje.  

U potrazi sudjelovali i građani  

Policija zahvaljuje građanima koji su se u nedjelju popodne nakon njihove dojave da tragaju za crnim Mercedesom E klase, šibenskih registracija ŠI 611 FR uključili u potragu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 239
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"