Obavijesti

News

Komentari 147

Traže nestale: Gumenjak nije imao svjetla, bili su na Šipanu

Traže nestale: Gumenjak nije imao svjetla, bili su na Šipanu
10

U srijedu iza 14 sati , Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je kako su pronašli još jednu smrtno stradalu osobu. Nastavljaju potragu za preostale četiri nestale osobe

VIDEO

U sudaru broda Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjaka u utorak navečer na kojem je bilo devetero ljudi, kako se neslužbeno doznaje, poginulo je dvoje ugostitelja iz jednog restorana s otoka Šipana, dvoje je ozlijeđeno, dok je za petero ljudi s gumenjaka pokrenuta velika potraga. U srijedu iza 14 sati , Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je kako su pronašli još jednu smrtno stradalu osobu. Nastavljaju potragu za preostale četiri osobe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dubrovnik: potraga za stradalima u pomorskoj nesreći Reporter: Tina Jokić

Posted by 24sata on 26. travnja 2017

Prema za sada neslužbenim informacijama, u utorak navečer u Koločepskom kanalu kod Dubrovnika  poginuli su muškarac i žena. Navodno je riječ o vlasniku ugostiteljskog objekta koji je vozio gumenjak i ženi koja je bila djelatnica restorana.  Doznajemo da su dva ozlijeđena muškarca, koja su preživjela nesreću, također sezonski radnici. Nije poznato tko je treća smrtno stradala osoba.

Potragu otežava vjetar i stanje mora

- Još uvijek tragamo za osobama nestalima sinoć u havariji koja se dogodila u 21,20 sati u Koločepskom kanalu do koje je došlo nakon što je brod Danče upućen u hitni medicinski prijevoz na otok Mljet. Negdje ispred uvale Vrbova, 4 kabela od kraja, došlo je do sudara s gumenom brodicom u kojoj je bilo 9 osoba. Uzrok havarije još nije utvrđen, ali se zna da je brod Danče plovio sredinom kanala, a voditelj se uputio gumenjakom koji nije bio označen navigacijskim svjetlima. Bilo je i malo šiloka, a gumenjak se na radarskoj slici nije vidio. Potragu otežava i stanje mora tri, a snaga vjetra je 35-40 čvorova - rekao je dubrovački lučki kapetan Mato Kekez, prenosi Dubrovački vjesnik.

Stradali su se vraćali sa Šipana

Podsjetimo, u utorak navečer u Koločepskom zaljevu su se sudarili brod Lučke kapetanije koji je išao na intervenciju i gumenjak u kojem je bilo devetero ugostitelja. Dubrovniknet javlja da su se prema neslužbenim informacijama ugostitelji vraćali sa Šipana gdje su pripremali restoran za otvaranje i turističku sezonu. Dva muškarca su prevezli u bolnicu Dubrovniku.

Jednog ozlijeđeni pušten kući, drugi zadržan u bolnici

Muškarac (58) je kasnije pušten, a muškarac (53) zadržan na liječenju jer ima prijelom ključne kosti. U srijedu će ga operirati. Uzrok havarije još nije utvrđen, ali se zna da je brod Danče plovio sredinom kanala, a voditelj se uputio gumenjakom koji nije bio označen navigacijskim svjetlima, piše Dubrovački vjesnik.

- Bilo je i malo vjetra, a gumenjak se na radarskoj slici nije vidio - rekao je dubrovački lučki kapetan Mato Kekez. 

U potragu se uključuje i helikopter s roniocima

U potragu za nestalima su uključena sva raspoloživa plovila Pomorske policije, a brod linijske plovidbe „Hanibal Lucić“ je jutros povučen da bi obavio redovitu jutarnju prugu s otoka prema Gružu. Iz Divulja u Splitu ubrzo kreće helikopter s roniocima koji će sudjelovati u potrazi za petero nestalih.

Ministar. Nadam se da će nestale što prije pronaći

Ministar Oleg Butković u srijedu održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da je obišao mjesto strašne tragedije.

- U teškoj pomorskoj nesreći sudjelovali su motorni brod Danče Lučke kapetanije i manja brodica, gumenjak u Koločepskom kanalu. Danče je išao prema Mljetu po bolesnika, a gumenjak je išao iz Pakljene prema Brsečinama i došlo je do sudara. Izražavam sućut i žaljenje obiteljima poginulih - rekao je Butković.

Dodao je kako su dvije osobe ozlijeđene i prevezene su u bolnicu, dok se za petero osoba traga.

- Traganje  koordinira Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje. U potrazi sudjeluje devet plovila, policije, Lučke kapetanije, privatne brodice, a sudjeluju i helikopter te ronioci. Traganje je dosta otežano zbog jakog vjetra. Ministarstvo će izvještavati javnost o novim informacijama. Istragu vode DORH i policija, ali se provodi upravna istraga i sigurnosna istraga. Sustav funkcionira i nadam se da će nestale što prije pronaći. Pretražuje se cijeli Koločepski kanal  - kazao je Butković.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.