Obavijesti

News

Komentari 31

Uhvatili lopova koji je napadao žene i krao im torbice i nakit

Uhvatili lopova koji je napadao žene i krao im torbice i nakit
1

Pljačkaš iz Zagreba mjesecima je napadao žene. Zaprijetio bi im suzavcem, krao torbice i nakit. Uhvatili su ga detektivi Marijo Biškup (39) i Jurica Buneta (37)

VIDEO

Pljačkaš iz Zagreba mjesecima je napadao žene. Zaprijetio bi im suzavcem, nasrnuo na njih, a potom iz ruku istrgnuo torbicu ili s vrata ogrlicu. Zbog šoka i straha žene se nisu mogle obraniti, pljačkaš bi pobjegao, a policajcima je ostalo samo ispitati žrtve i zbrajati štetu. Ipak, na rep su mu sredinom rujna uspjeli stati detektivi Marijo Biškup (39) i Jurica Buneta (37) iz VI. policijske postaje. 

- Vozili smo se zagrebačkim naseljem Središćem i primijetili da se onuda mota sumnjivac. Iako smo bili u civilu kao da je odmah shvatio da smo detektivi. Čim nas je ugledao ubrzao je korak, počeo glumiti da razgovara mobitelom, a znoj mu se slijevao niz čelo - govori Biškup. Bilo im je jasno da njihova intuicija nije bila pogrešna. Presreli su ga, zatražili osobnu iskaznicu, a ubrzo priveli na razgovor u postaju. 

- Priznao je deset kaznenih djela, a prepoznalo ga je i sedam žrtava. Najčešće je žene napadao u stubištu, ispred lifta. Jednu je čak i udario - rekao je Buneta. Detektivima su posebno ponosni kad oni ili njihovi kolege riješe slučajeve.

Naše radno vrijeme ne završava u 16 sati, mi o poslu razmišljamo i doma. Svaki zaključen slučaj i svaki kriminalac iza rešetaka naš je veliki uspjeh - govore kolege. Policijski posao, slažu se, najteži je jer istovremeno moraju biti i jako dobri psiholozi te pružiti podršku ljudima koji su stradali ili kojima je stradao član obitelji. Biškup, koji je u policiji već 20-ak godina, susreo se sa stravičnim tragedijama.

Jedan od slučajeva koji mi je najteže pao bila je nesreća u kojoj je poginula padobranka stara 20-ak godina - rekao nam je. Biškup i Buneta naši su policajci mjeseca jer su prepoznali kriminalca i maknuli ga sa zagrebačkih ulica. Jedan pljačkaš manje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?