Obavijesti

News

Komentari 65

Ukleti ZOO: Vuku Reponjici su muhe pojele skoro pola uha

Ukleti ZOO: Vuku Reponjici su muhe pojele skoro pola uha
2

U ZOO-u kažu da vuku ne mogu do kraja zašiti ranu. Od ostalih vukova, koji mu “čupkaju” uho, ne mogu ga maknuti jer ga neće htjeti ponovo primiti u čopor

VIDEO

Bolesnog vuka Reponjicu već mjesec dana napadaju muhe u Zoološkom vrtu u Osijeku. Životinji su izgrizle uho, a u ZOO-u tvrde da mu ne mogu pomoći.

- Ranu na vukovim ušima nemoguće je stopostotno zatvoriti jer se rana mora cijediti. Inače, u Zoološkom vrtu ima jako puno muha i svake godine se ponavlja ista priča. Reponjičine uši su bolesne jako dugo, a mi smo pokušali sve što je u našoj moći da ga izliječimo - kaže Tatjana Elez, glasnogovornica Unikoma, osječke komunalne tvrtke koja se brine o ZOO-u.

Reponjica živi u nastambi s još tri vuka, koju, tvrde u Unikomu, prskaju sprejevima protiv svih mogućih insekata. Ostali vukovi ga “čupkaju” po bolesnom uhu, pa mu ono teže zacjeljuje. Ipak, ne mogu ga odvojiti od njih jer ga ne bi ponovno prihvatili u čopor.

- Svjesni smo da vuk ne izgleda dobro, ali zašili smo mu uho i čekamo hladnije vrijeme da se sve smiri. Osim bolesnog uha, Reponjica je potpuno zdrav vuk - kaže Elez.

U osječkom Zoološkom vrtu, skriveno od javnosti, prije nekoliko mjeseci već je došlo do tragedije u nastambi klokana. U nastambu je uletio pas, a jedan od klokana je u panici udarao glavom u zid dok nije uginuo.

Prijašnja uprava zanemarila je laviće, koji su oboljeli

Prije četiri godine naše su novine otkrile da u osječkom ZOO-u žive dva pothranjena lavića u stravičnim uvjetima. Ondašnja upraviteljica ZOO-a pravdala se da imaju genetski poremećaj. No lavići su bili stradali isključivo zbog nemara i nedovoljne skrbi o njima.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa