Obavijesti

News

Komentari 43

Ulovili mladog provalnika, u tri godine počinio 37 teških krađa

Ulovili mladog provalnika, u tri godine počinio 37 teških krađa
1

Mladić kojeg su priveli počinio je toliko krađa da se nije mogao svega ni sjetiti. Priveo ga je policajac Mario Pocrnja (30) koji ga je zatekao kraj provaljenog kafića

VIDEO

Mlađi od 20 godina, a već naš stari znanac, opisao je provalnika i kradljivca I. M. (32) iz krim policije. Mlađi punoljetnik u posljednje dvije i pol godine je provalio i pokrao 37 kuća, kafića i trgovina u Zagrebu. Razbijao je prozore i odvaljivao vrata, besramno upadao i krao nakit, novac, prijenosna računala, fotoaparate…

Uhvatili su ga lani u prosincu zahvaljujući policajcu Mariju Pocrnji (30) iz III. Policijske postaje.

- Zatekao sam dvojicu muškaraca u blizini kafića u koji je bilo provaljeno. Jedan je već otprije bio poznat policiji. Pregledao sam ga, a on mi je dragovoljno predao kovanice - kazao je Pocrnja.

Kovanice koje je mladić imao kod sebe nisu bile one koje su ukradene tog dana u kafiću, ali predmeti koje su pronašli, policija je mogla povezati s drugim krađama i provalama u Novom Zagrebu, Dubravi, Maksimiru i Sesvetama.

Ispitivanje nije bilo lako, ali Marijeve kolege iz krim policije nisu odustajali.

- Na ispitivanju moraš biti koncentriran, strpljiv i biti psiholog. Slušati svaku njegovu riječ i hvatati ga za svaki zarez koji nema smisla – kazao je R. C. (41) iz krim policije.

 Cijeli dan su radili na tome. Nanjušili su priliku i ustrajali.

- Dali smo si truda i nismo žurili. Ponudili smo ga kavom, sokom i razgovarali s njim. Bez žurbe i strpljivo – kazao je R. C. (41).

Na kraju je kradljivac sam zatražio olovku i papir i priznao 20-ak djela, a policija mu je dokazala ukupno 37 teških krađa i provala u posljednje skoro tri godine. Na ispitivanju se svega nije mogao ni sjetiti.

- Žalosno je za reći, ali nema ni 20 godina, a napravio je toliko toga da se ni sam ne sjeća svega – kazao je I. M. (32).

Okorjeli kradljivac nije radio sam. S jednim je sudionikom odradio zadnjih desetak djela, a treći je od njega otkupljivao ukradene predmete. No, nisu mogli pobjeći.

- Zajedničkim snagama smo to riješili i odradili dobar posao – zaključio je I. M. (32).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.