Obavijesti

News

Komentari 416

Tim o Karamarku: Vjerujem da nije učinio ništa protiv države

Tim o Karamarku: Vjerujem da nije učinio ništa protiv države
1

Premijer Tihomir Orešković je prije sjednice Vlade održao konferenciju za medije. Govorio je o aktualnim zbivanjima na političkoj sceni i o prodaji državnih poduzeća

VIDEO

Premijer Tihomir Orešković govorio je o prodaji državnih tvtki.

- Nemojte reći da ništa ne radim za vas, malo sam si promijenio plan za danas. Dosta se priča o prodaji tvrtki. Cilj je da svima bude dobro. Prvo radi se o investicijama, koje su kvalitetne za građane, bit će plus za njih. Mirovinski fondovi zainteresirani su za nekoliko tvrtki. Situacija je win-win.  - rekao je Orešković te istaknuo da Podravka nije u planu za prodaju.

- Prvih 200 milijuna eura koje ću tražiti ćemo smanjiti naš dug, da možemo povećati kreditni rejting i da imamo manje kamate koje ćemo platiti. Uvjeren sam da će tih 200 milijuna eura poslati jedan pozitivan signal od kreditnih agencija. Nama je plan bio da ispunimo što smo obećali - istaknuo je premijer.

Istaknuo je da ne planiraju prodati sve firme s popisa.

- Mi nećemo prodati sve što ste vidjeli na listi. Na listi će biti Končar, 25% ćemo prodati, to je dobit od nekih 46 milijuna eura, Sunčani Hvar s dobiti od nekih 17 milijuna eura, od prodaje Eutelsata 30 milijuna eura, te 30 milijuna eura od Croatia osiguranja. Ove druge firme nemamo namjeru prodati. To što se piše po novinama su spinovi. Na listi jesu, eto da imamo tu opciju, ukoliko budemo željeli pokrenuti neke procese - objasnio je premijer.

- Mi smo od EK dobili signal da Hrvatska ima najveći rast u industrijskoj proizvodnji, nekih 7 posto. MMF nam je dao podršku. Ova bura koja se diže u medijima, možda neki nisu sretni s reformama, pozitivnim rezultatima, ali ja vidim pozitivne signale i siguran sam da ću ih čuti i za tjedan dana. To će voditi prema onom što smo obećali, da će građanima biti bolje, da ćemo smanjiti dug. Ono što smo obećali, to ćemo ispuniti. To je samo jedan korak na putu. Rezultati su najbitniji, na temelju njih možete donijeti ocjenu.

Komentirao je i aferu oko Tomislava Karamarka i njegove supruge koja je bila u poslovnom odnosu s lobistom MOL-a.

- U vezi gospodina Karamarka, svi čekamo odluku Povjerenstva. Ja vjerujem da gospodin Karamarko nije napravio ništa protiv interesa Republike Hrvatske - rekao je Orešković ne želeći špekulirati što će se dogoditi ako Povjerenstvo utvrdi da je bio u sukobu interesa.

Govoreći o sudbini Ine, Orešković je rekao da će se više uključiti u sam proces.

- U vezi Ine, ja ću formirati pregovarački tim. Pokrenuli smo nekoliko analiza, informiram se s odvjetnicima koji rade na arbitraži. Ina je strateška firma i ja ću se puno više uključiti u proces - rekao je Orešković te poručio da arbitraža neće stati, ali ida neće čekati kraj arbitraže da počne razgovore s MOL-om.

U vezi preslagivanja u Saboru, Orešković je rekao:

- Ja sam financijaš iz korporativnog sektora, ali valjda ovi što preslaguju većinu u Saboru bolje znaju matematiku od mene...Show me the numbers, kako se kaže - rekao je kratko premijer.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 416
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa