Obavijesti

News

Komentari 381

Uvodi Dan patriotizma, ne mari za zaštitu klime, jača policiju...

Uvodi Dan patriotizma, ne mari za zaštitu klime, jača policiju...
4

Nova administracija namjerava raskrstiti i s Obaminim Akcijskim planom za zaštitu klime, kao i s ostalim inicijativama za zaštitu okoliša, piše na internetskoj stranici...

VIDEO

Novi američki predsjednik Donald Trump u petak je već povukao prve poteze na novoj funkciji, uputivši u senat svoje nominacije za članove kabineta i predloživši nacionalni dan patriotizma, objavio je njegov glasnogovornik.

Trump, koji je prisegnuo ranije u petak, također je potpisao zakon kojim se Jamesu Mattisu, umirovljenom generalu i njegovom kandidatu za ministra obrane, dopušta da stupi na tu funkciju, otkrio je glasnogovornik Sean Spicer. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Trumpova administracija je nakon inauguracije osudila "antipolicijsku atmosferu" u SAD-u te je u priopćenju pozvala na veći broj snaga sigurnosti i djelotvorniju policiju.

"Opasna antipolicijska atmosfera u Americi je pogrešna. Trumpova administracija će joj stati na kraj", objavljeno je na službenoj stranici Bijele kuće nakon preuzimanja dužnosti novog predsjednika. 

Dodaje se kako je Trump i dalje predan izgradnji zida na granici s Meksikom kako bi se zaustavila imigracija. 

U priopćenju o obrambenoj politici Bijela kuća je nakon inauguracije objavila kako će nova administracija razvijati proturaketne sustave kao zaštitu od Irana i Sjeverne Koreje.

Nova administracija namjerava raskrstiti i s Obaminim Akcijskim planom za zaštitu klime, kao i s ostalim inicijativama za zaštitu okoliša, piše na internetskoj stranici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Taj plan predviđa smanjenje emisije ugljičnog dioksida, uključujući i očuvanjem šuma te potiće na uporabu obnovljivih izvora energije.

Trumpova nastojanja da osnaži američki plinski i naftni sektor povećat će vladine prihode "za gradnju cesta, škola, mostova i javne infrastrukture", kažu u Bijeloj kući.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 381
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a