Obavijesti

News

Komentari 32

'Uz vratolomije mnogo lakše podnosim tumore na mozgu...'

'Uz vratolomije mnogo lakše podnosim tumore na mozgu...'

Oduševio na Pannonian Challengeu: U vratolomijama Amerikanca Joshuu Matthewa Perryja (27), BMX vozača, nisu spriječili ni tumori na mozgu s kojima se bori već godinama...

VIDEO

Joshua Matthew Parry je prošloga tjedna na svjetskom natjecanju u ekstremnim BMX vožnjama u Osijeku osvojio treće mjesto na Pannonian Challengeu i nagradu od 2000 eura. Osim dobrog plasmana na natjecanju, oduševila ga je i naša zemlja.

– Predivan mi je Osijek i Hrvatska općenito. Nikad prije nisam bio ovdje i sigurno ću se vratiti kad mi se pruži prilika – kaže Joshua. BMX biciklizmom bavi se od 13. godine. Okušao se i u košarci i bejzbolu, ali to mu nije pružilo dovoljno uzbuđenja.

– Bilo je zabavno učiti skokove i trikove, zavrtjeti bicikl u zraku ispod nogu. Ubrzo mi je to postala strast – ispričao nam je Amerikanac.

Nakon bezbroj padova, lomova ruku i nogu, slomljenih bicikala i kaciga, Joshua se morao suočiti i s teškom bolesti. Nakon opasnog pada s bicikla tijekom natjecanja 2010. odvezli su ga u bolnicu na snimanje glave. Tada su otkrili da mu je tumor prekrio gotovo cijelu lijevu polovicu mozga. Odmah su ga operirali, ali ubrzo otkrili još dva tumora.

– Rekli su mi da će se tumori stalno iznova stvarati. Bojao sam se da ću umrijeti ili ostati nepokretan i da više neću moći voziti bicikl. Normalnim me je održala samo vožnja jer voziti BMX znači biti mentalno jak i fokusiran – zaključio je odvažni Joshua.

Teški dani

Joshua je bio shrvan zbog tumora i nije se prestajao pitati zašto se to baš njemu događa

Profesionalni vozač

Joshua je nekad radio razne poslove kako bi zaradio za bicikl i opremu, a danas živi od toga.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...