Obavijesti

News

Komentari 385

Nasilnici prebili četiri sezonska radnika: Urlali 'Tko je Srbin?!'

Nasilnici prebili četiri sezonska radnika: Urlali 'Tko je Srbin?!'
6

Iz čista mira su nas počeli udarati, bacili su nas na pod i cipelarili. Cura je pokušala obraniti kolegu, zagrlila ga je da ga prestanu udarati, ali su oni nastavili. Spasio nas je taksist, ispričao je napadnuti mladić

VIDEO

U Supetru je u nedjelju 20-ak nasilnika pretuklo četvero sezonskih radnika, a među njima i djevojku. Četvorica mladića, od čega trojica sezonskih radnika iz Slavonije i jedan mladić s Brača, te sezonska radnica iz Varaždina vraćali su se iz noćnog provoda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:56

Oko 4 sata ujutro prošli su pokraj pekare u centru Supetra.

Vidjeli su 20-ak mladića u pekari i ispred nje, ali nisu na njih obraćali pažnju već su nastavili svojim putem.

'Urlali su: Tko je Srbin?'

- Nakon nekih 200 metara, čuli smo da je netko iza nas poviknuo: Srbine! Svi smo se instinktivno okrenuli, a u istom trenutku njih sigurno 20 iskočilo je odasvud, iz grmlja oko nas, ne znam ni sam odakle i krenulo na nas. Prvo su urlali: Tko je od vas Srbin, tko je Srbin?

- Mi nismo rekli ni riječi, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su nas počeli iz čista mira udarati, bacili su nas na pod i cipelarili. Ova je djevojka pokušala obraniti kolegu, legla je na njega na tlo i zagrlila ga kako bi ga prestali udarati, ali su oni nastavili cipelariti i njega nju.

- Trajalo je to nekoliko minuta i oni nisu pokazivali nikakvu namjeru da stanu, ali je u tom trenutku naišao jedan taksist s kombijem. Kad je vidio što se događa, uperio je svjetla u napadače i počeo trubiti. Tada su se razbježali, a mi smo svi ostali ležati, ispričao nam je jedan od napadnutih mladića.

Uskoro je stigla i hitna pomoć i odvela mladića koji je najgore prošao, a nos mu je slomljen na četiri mjesta.

I ostala trojica mladića su ozlijeđeni, ali lakše, kao i djevojka koja je zaradila brojne modrice po tijelu.

'Spasio nas je taksist' 

Mladić koji je najgore prošao i kojem je nos slomljen na četiri mjesta je Bračanin, i potvrdio nam je priču:

- Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekare kojoj su u blizine prostorije Torcide u Supetru. Ova dva momka koja su bila s nama u društvu su iz Vukovara, ali su srpske nacionalnosti, i vjerojatno su ih napadači čuli kako pričaju. A kad su nas nakon 200-njak metara zaskočili, samo su vikali: "Tko je od vas Srbin" i "Ubij Srbina". Cipelarili su nas sigurno deset minuta dok nije naletio taksist koji nas je spasio. Nije to bila domaća ekipa iako sam prepoznao jednog s Brača. Ovi drugi su većinom po govoru bili Splićani, ispričao nam je nesretni mladić koji je ni kriv ni dužan stradao u svom gradu.

Pokretanje videa...

03:19

Policija uhitila dvojicu 

Iz PU Splitsko-dalmatinske dobili smo potvrdu napada i službeno priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

U svezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da je jutros oko 4 sata zaprimljena dojava o narušavanju javnog reda i mira u ulici Hrvatskih velikana u Supetru na Braču, u kojem je sudjelovalo više osoba.

Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja. Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše ozlijedili.

Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka kojeg je utvrđena alkoholiziranost, te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jutros oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri će biti predan pritvorskom nadzorniku. Osim kaznene prijave, protiv njega, kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, obzirom da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, u cilju pronalaska i procesuiranja ostalih sudionika događaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 385
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...
NA VEZU JE U TROGIRU

Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...

Plus+ Iako je jahta Royal Romance plombirana do kraja svibnja, Ukrajinci su je oglasili. Dok se pravi vlasnik skriva, megajahta koja je izlistana na 101. mjestu u svijetu po količini luksuza, nalazi se u trogirskoj marini