Obavijesti

News

Komentari 10

Veliki obrat: Oteta cura znala je istinu još prije dvije godine

Veliki obrat: Oteta cura znala je istinu još prije dvije godine
1

Priča o bebi Kamiyah koja je oteta prije 18 godina je dobila potpuni obrat. Sestra od otete djevojke tvrdi da je ona saznala okrutnu istinu prije dvije godine, ali je odlučila šutjeti...

VIDEO

Tinjedžerica koja je oteta prije 18 godina iz bolnice kao beba već danima puni novinske stupce. Oteta djevojka Alexis Manigo, pravog imena Kamiyah Mobley, je navodno već dvije godine znala istinu.

Njena polusestra Arika Williams tvrdi da je Kamiyah prije dvije godine saznala istinu jer joj je trebao rodni list radi prijave na posao. Tada joj je majka, otmičarka Gloria Williams (51), nevoljko priznala istinu. Kamiyah se jako uzrujala, ali ipak odlučila šutjeti i ostati uz obitelj za koju je godinama smatrala da je njena biološka.

- Bila je jako ljuta. Sjećam se da idućeg dana nije išla u školu - priča Arika, koja je Alexis smatrala sestrom, prenosi Daily Mail.

Gloria Williams je otela Kamiyah iz bolnice u Floridi na dan kad se rodila

Ona je nedugo prije imala spontani pobačaj pa je glumila medicinsku sestru i iznijela bebu iz bolnice. Svima je ispričala da je to njena beba, a nitko nije imao razloga sumnjati drugačije, pa ni njen muž. Obitelj i prijatelji tvrde da su uvijek bili skladna obitelj i da nikada nisu pomislili na ovakav scenarij.

Policija je potvrdila da imaju neke indicije da je Kamiyah mjesecima znala za otmicu, ali ne žele iznositi detalje u javnost. Misterija ove otmice je postala medijska senzacija od dana kad je beba oteta. Kamiyah je nedavno stupila u kontakt sa svojim biološkim roditeljima. Premda je susret dobro prošao, Kamiyah je rekla da voli ženu koju je godinama smatrala majkom i da je ne smatra zločincem. Također je jako povezana s muškarcem koji ju je odgajao i koji se sad teško miri s činjenicom da Kamiyah nije njegova biološka kći. 

- Alexis nije imala rodni list pa je zamolila Gloriu da joj ga nađe. Gloria se stalno izvlačila. Alexis je inzistirala jer se htjela osamostaliti i zaposliti u lokalnom restoranu. Na kraju se Gloria slomila i sve joj priznala - priča polusestra Arika.

Baka Velma se kaje što nije zaustavila otmičarku

- Ne znamo točno koliko je djevojka znala. Smatramo da je očito bilo nekih priča o tome među njima. Je li Gloria priznala potpunu istinu ili joj je samo rekla da ona nije njena biološka kći, to još ne znamo - rekao je policajac Mike Williams.

- Ovo je potpuna novost za nas - rekla je Glorijini rođakinja.

- Izgleda baš kao njen otac. Priča s nama kao da je oduvijek dio naših života. Rekla je da bi voljela da se više družimo. Izgubili smo 18 godina. Ne želimo je opet izgubiti - rekla je biološka baka Velma. Upravo je Velma bila u bolnici na dan otmice. Gloria joj se predstavila kao medicinska sestra i rekla da mora odnijeti bebu na pregled.

- Osjećam se kao da sam morala reagirati po instiktu. Mogla sam nešto učiniti. Mogla sam srediti tu ženu i zvati osiguranje - priča Velma. Dok je bolničko osoblje shvatilo što se dogodilo, Gloria je bila kilometrima dalje, s bebom u automobilu. Kamiyah su tražili godinama. Ponudili su nagradu od 250.000 dolara za informaciju. Nacrtali su fotorobot uz pomoć bolničkih kamera, ali ništa nije pomoglo. Tek se nedavno klupko počelo odmotavati...

Majka Shanara, koja je presretna što opet vidi svoju kći, kaže da se nikad nije prestala nadati. Tužila je bolnicu koja je pristala isplatiti 1.5 milijun dolara zbog greške. Novac je dobila 2000. godine, ali kaže da joj ništa na svijetu ne može nadoknaditi bol. Još uvijek se, tvrdi, budi s prvom mišlju na svoju izgubljenu kći.

Kamiyah Mobley 18 year old Abducted at birth

- Molila sam se za ovaj dan. Osjećala sam da je živa i da će nas jednog dana pronaći. Zahvalna sam što imamo ostatak života zajedno - rekla je Shanara.

Kamiyah je na suđenju poručila Goriji da je voli i da je ona dobro odgojila i dala joj sve u životu. Gloria je godinama radila kao socijalna radnica, susjedi i prijatelji je poznaju kao skromnu osobu koja je svake nedjelje išla u crkvu i vodila programe za mlade. Prijeti joj doživotna zatvorska kazna, ako je osude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke