Obavijesti

News

Komentari 89

Veliki požar kod Pakoštana, vatra kod Šibenika lokalizirana

Veliki požar kod Pakoštana, vatra kod Šibenika lokalizirana
48

VATRA SE ŠIRI: Zbog požara na dionici Jadranske magistrale (DC8), Crvena Luka, prekinut je promet između Biograda na Moru i Pakoštana, javio je HAK

VIDEO

Veliki požar buknuo je kod Pakoštana i širi se. Vatrogasci su na terenu. Zbog požara na dionici Jadranske magistrale (DC8), Crvena Luka, prekinut je promet između Biograda na Moru i Pakoštana, javio je HAK. Zbog požara u Pakoštanima je isključena i struja.

- Bio sam prije dva sata u blizini požara, razgovarao sam s lokalnim stanovnicima, kažu ljudi da gori vrlo blizu njihovih kuća i da vatrogasci kažu da će iz njihovog iskustva gasiti požar sigurno dva dana - rekao nam je čitatelj koji nam je poslao fotografije i dodao kako je požar zahvatio jako veliku površiku, a puše i jak vjetar. Vatrogasci kažu kako kuće nisu ugrožene jer su ih obranili. Ipak, požar još nije pod kontrolom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Lokaliziran požar kod Šibenika


Požar koji je u srijedu poslijepodne buknuo u blizini industrijske zone Podi u zaleđu Šibenika lokaliziran je oko 18.30 sati, doznaje se iz Centra 112.

U požaru je izgorjelo je oko 30 hektara, uglavnom niskog raslinja.

Pokretanje videa...

00:29

Na terenu je bilo 45 vatrogasaca, a gašenje su pomagale i zračne snage, dva kanadera i tri air tractora, koji su uspjeli spriječiti širenje požara koji je u jednom trenutku ozbiljno zaprijetio kućama u naselju Danilo pored Šibenika. Objekti su spašeni, a vatra ubrzo stavljena pod kontrolu.
Lokaliziran je i požar koji je ujutro buknuo kod Perkovića, a gori još uvijek na području Rasline. Kolika je opožarena površina još nije poznato.

Iz MORH-a je, pak, priopćeno da su u poslijepodnevnim satima protupožarni zrakoplovi iz vojne baze u Zemuniku angažirani na dva nova požara te da požare trenutno gasi ukupno osam zrakoplova.

"Na požaru većih razmjera u Crvenoj luci kod Biograda na Moru djeluju dva Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 dok je na požar Vidova gora na Braču upućen jedan Airtractor. Današnji požar kod Danila je ugašen, dok kod Metkovića i dalje djeluju dva Canadaira tako da je u ovom trenutku angažirano ukupno osam protupožarnih aviona u gašenju požara", priopćio je MORH.

Od početka protupožarne sezone krajem lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane sudjelovale su u gašenju 54 požarišta, 

Na požarištu je 40-ak vatrogasaca sa šibenskog podurčja, a pomoć im iz zraka pružaju dva kanadera i tri air tractora. 

Od jutra gori i na na metkovskom području, na samoj granici s BiH te sjeverno od sela Glušti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje