Obavijesti

News

Komentari 102

Vidović o Brkiću: To je pljuska za HDZ; Šterc: Ostao je faca

Vidović o Brkiću: To je pljuska za HDZ; Šterc: Ostao je faca
1

Brkić je sa svojom porukom o vuku na Facebooku ostao čvrsto na nogama i ispao faca. Zadržao je dostojanstvo, smatra Stjepan Šterc jedan od kandidata za ministra branitelja

VIDEO

O izboru novog ministra branitelja koji traje već više od mjesec i pol dana u Otvorenom na HRT-u su razgovarali kandidati za ministra Stjepan Šterc, Đuro Glogoški i Branko Borković te SDP-ov Franko Vidović.

Šterc: Kao da je ovaj izbor ministra nešto od životnog značaja

Stjepan Šterc kazao je kako je i on i dalje kandidat za ministra branitelja te ne želi odbiti kandidaturu. 

- Naše društvo se rastače, ljudi premeću kante za smeće, a mi se bavimo izborom ministra branitelja, kao da je to nešto od životnog značaja. Koja osoba će olako prihvatiti to mjesto uz ovakvu rafalnu paljbu, a nitko od nas nije bez grijeha - kazao je Šterc i dodao kako trebamo spustiti loptu na zemlju i da ima puno važnijih pitanja od političkih imenovanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Potvrdio je da je član HDZ-a i jedan od njegovih osnivača, ali da je u 25 godina nekoliko puta isključivan.

Borković: Više se ne može odugovlačiti

Borković je, pak, kazao kao se ne može odugovlačiti s izborom ministra branitelja. 

Podsjetio je da je ovakva koalicijska situacija bila i 2004. godine, a tada je pokazano da to teško funkcionira i da su se uglavnom dijelile fotelje.

- Ono što je vidljivo jest da je koalicija sastavljena od Domoljubne koalicije i MOST-a, oni su odredili mandatara i on je odgovoran. Očito je da ne ‘štimaju’ odnosi. Vidimo da postoje tenzije da isključivo HDZ može dati kandidata. Ja nisam član HDZ-a i nemam političke stranke iza sebe - rekao je Borković kojeg je voditelj podsjetio kako je svojedobno bio predsjednik Autohtone hrvatske seljačke stranke.

Vidović: Ova situacija je već pomalo postala talačka kriza

SDP-ov Franko Vidović rekao je kako se situacija s izborom ministra branitelja pretvorila u cirkus. 

- Ovo više nije ozbiljna vlast. Odgovorna vlast mora na sebe preuzeti odgovornost. Premijer bira ministra, ne može ga birati ulica i kako kome padne na pamet. Ova situacija je već pomalo postala talačka kriza. Vesna Nađ kao tehnička osoba drži ministarstvo, a očigledno nema podršku. Odustajanje Brkića je strašno velika pljuska HDZ-u. On je politički vrlo utjecajan i on je trebao biti barem u prvom krugu kandidata. Očito ni HDZ nije stao uz njega - rekao je Vidović.

Glogoški je kazao kako je Vesna Nađ sada prva osoba u ministarstvu i to je nešto što bi trebalo zabrinjavati branitelje.

Šterc je kazao kako "nema pojma" stoji li njegova stranka iza njega.

Šterc: Brkić je ostao faca

O Tomi Medvedu kao kandidatu za ministra branitelja Šterc je rekao da misli sve najbolje, a komentirao je i odustajanje Milijana Brkića. 

- Brkić je sa svojom porukom o vuku na Facebooku ostao čvrsto na nogama i ostao faca. Zadržao je dostojanstvo - kazao je Šterc i dodao kako će Ministarstvo demografske obnove ipak trebati osnovati ako se nastavi ovakva situacija. 

Borković se osvrnuo i na prava pripadnika HVO-a. 

- Bitno nam je da standardiziramo norme i potpomognemo rješavanje statusa pripadnika HVO-a unutar svoje zemlje - kazao je Borković. 

Glogoški: Ministar ne mora nužno biti stranačka osoba

Glogoški je voditelju poručio kako u emisiju poziva goste koji se politički prepucavaju te napomenuo da smatra da se neće smanjivati prava branitelja. 

Rekao je da je na sastanku o vladi razgovarao o problemima hrvatskih branitelja. Kao potencijalni ministar, ne može izdvojiti što bi prvo poduzeo jer su problemi branitelja vrlo brojni poput pitanja pripadnika HVO-a. Najvećim problemom smatra proračun koji još nije donesen, a ne misli da ministar mora biti nužno stranačka osoba.

'Najgore je ne donositi odluke'

O odnosu HDZ-a i MOST-a kazao je kako njemu u njihovim odnosima nedostaje čvrstine. 

- Najgore je ne donositi odluke. Morate biti čvrsti i snositi posljedice - kazao je Šterc. 

Glogoški je kazao da bi za branitelje najgore bilo da kandidat za ministra u Saboru nema dovoljno ruku. 

- Mi u šatoru smo odrađivali posao ministarstva branitelja, ali nažalost, mi u šatoru ne možemo ništa - rekao je Glogoški.

'S ovakvim proračunom, ne bi pomogao ni Luke Skywalker'

Franko Vidović je rekao da ne zna kako će Ministarstvo branitelja funkcionirati s ovoliko sredstva koliko im je predviđeno proračunom. 

- Kakav je sada proračun Ministarstva branitelja, tu ne bi pomogao ni Luke Skywalker kao gospodar svijetle strane, a neka građani sami zaključe tko je na strani tame - rekao je Vidović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag