Obavijesti

News

Komentari 180

'Vjekoslava je umirala, a oni su samo okretali glavu. Sramota'

'Vjekoslava je umirala, a oni su samo okretali glavu. Sramota'
3

Pokojna Vjekoslava Živičnjak (75) tjednima je ležala u kući u Svedruži Petrovskoj. Umirala je u najgorim mukama. Susjedi su poštovali pokojnu Vjekoslavu (75), no nisu se petljali u obiteljske odnose

VIDEO

Kakvi ste vi to ljudi? Biste li vi htjeli ovako umirati jednog dana? Sramite se, vikala je liječnica Hitne na obitelj i susjede koji su se prije 13 dana okupili kraj kuće obitelji Živičnjak u Svedruži Petrovskoj nedaleko od Krapine.

Umiruću Vjekoslavu Živičnjak (75) iz sobe su izvukli pomoću deke. Kako nam svjedoče susjedi, s nje su škarama morali rezati odjeću, koja se zalijepila za rane.

- Imala je gnojne rane na nozi i glavi. Crvi su hodali po njoj - prepričali su susjedi koji kažu da su sumnjali da sa Slavicom, kako su je zvali, nešto nije u redu. Dodali su i da se tjednima iz njihove kuće širio smrad, no pravdaju se da nisu mogli znati da se susjeda doslovno živa raspada.

- Nemremo se mi petljati – uvjeravaju nas.

Priču o stravi u Zagorju prvi je objavio Zagorje International. Prema njihovim informacijama, starica je tjednima umirala u najgorim mukama. Iz rane na nozi joj je curio gnoj, a ličinke crva imala je i u kosi.

- Nismo je vidjeli vani više od tri tjedna. Prije toga smo je vidjeli svu u ranama i krastama na dvorištu - kažu poznanici. Muž Željko Živičnjak (75) tvrdi da žena nije htjela u bolnicu, a tako je liječnici rekao i sin. On je ipak 8. lipnja pozvao pomoć, no za to je bilo prekasno. Neslužbeno doznajemo da je starica umrla u zabočkoj Općoj bolnici 15-ak minuta nakon što ju je dovezla Hitna.

- Pacijentici smo pružili hitnu medicinsku pomoć te o svemu obavijestili policiju i Centar za socijalnu skrb – rekao nam je Krešimir Božić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije. Putem do bolnice dobila je maksimalnu pomoć. Ekipa Hitne bila je ogorčena i bijesna što obitelj nije reagirala na vrijeme. Policija je pokrenula istragu i trenutačno ispituju svjedoke. Sve pojedinosti, u kakvom stanju je pokojnica bila, već im je dala liječnica koja je prva došla na poziv sina.

Nakon što dobiju medicinsku dokumentaciju, o svemu će obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru. Oni će odlučiti hoće li protiv sinova pokojnice, koji su zakonom dužni brinuti se o bolesnim roditeljima, podnijeti prijavu za zanemarivanje. Pokojnica je svoje zadnje dane provela s bolesnim suprugom i sinom. Susjedi kažu kako ga uglavnom nema kod kuće, a drugi sin, koji ne živi s njima, nije ih niti posjećivao. Iako je stanje bilo teško, nisu bili korisnici nikakve pomoći Centra za socijalnu skrb.

- Žena je umirala, a svi su okretali glavu. Sramota - kaže liječnik koji je među zadnjima vidio pokojnu Vjekoslavu.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.