Obavijesti

News

Komentari 79

Vratio se Žac: Dolački došao na posao, kolege ostale zbunjene

Vratio se Žac: Dolački došao na posao, kolege ostale zbunjene
1

Odluka o otkazu je nepravomoćna, a odluka kojom je, za drugi propust u drugom disciplinskom postupku, kažnjen uzimanjem dijela plaće te povratkom na posao postala je pravomoćna

VIDEO

Bok, dečki, evo me na poslu, rekao je u ponedjeljak policajcima Željko Dolački, donedavno suspendirani voditelj Odjela organiziranoga kriminaliteta PU zagrebačke, optužen da je lani iz policijskog sefa ukrao više od 2 kg zlata, 286.000 eura i 630.000 kuna.

Njegovim zbunjenim kolegama ništa nije bilo jasno jer je nedavno, presudom Disciplinskog suda MUP-a, Dolački dobio otkaz. No ta je odluka nepravomoćna, a odluka kojom je, za drugi propust u drugom disciplinskom postupku, kažnjen uzimanjem dijela plaće te povratkom na posao postala je pravomoćna.

Naime, nedugo nakon što je 3. travnja 2016. zamijećeno da je iz sefa krim policije u Heinzelovoj nestalo zlato i novac, MUP je pokrenuo disciplinski postupak protiv Dolačkog. U tom predmetu teretili su ga da kao voditelj Službe organiziranoga kriminaliteta PUZ-a nije organizirao vođenje upisnika privremeno oduzetih predmeta te je bio udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka. Nepravomoćno je bio kažnjen s uzimanjem 10 posto od plaće tri mjeseca te povratkom na posao. Dolački se žalio na presudu, kao i bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, koji je smatrao da je kazna Disciplinskog suda MUP-a preblaga i da bi Dolački, zbog svoje funkcije, trebao poslužiti kao primjer kolegama. Obje žalbe nedavno su odbijene.

U međuvremenu je u drugom disciplinskom postupku MUP Dolačkom dao otkaz.

- Prvostupanjski disciplinski sud je 11. travnja objavio rješenje u predmetu policijskog službenika Željka Dolačkog te je istome zbog zlouporabe položaja u službi ili izvan službe, prekoračenja ovlasti u službi te nedoličnog ponašanja u službi ili izvan službe kada šteti ugledu policije, izrečena disciplinska kazna prestanka državne službe - odgovorili su nam u travnju u MUP-u.

Odvjetnik Veljko Miljević, koji zastupa Dolačkog, kaže kako u ovom postupku nije doneseno rješenje kojim se Dolački udaljuje iz službe do pravomoćnosti postupka, pa nema zapreke da se njegov klijent vrati na svoj posao.

- Trenutačno se čeka izvršnost rješenja, nakon čega će se odlučiti o radnopravnom statusu g. Željka Dolačkog - šturo su nam odgovorili u MUP-u.

Protiv Dolačkog je u tijeku i kazneni postupak na Županijskom sudu u Zagrebu. Optužen je da je od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. “iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao” gotovo 290.000 eura, 640.000 kuna te više od dva kilograma zlata. Disciplinski policijski sud potpuno je neovisan i po zakonu ne mora čekati odluku kaznenog suda. Tako je moguće da Dolačkog oslobode optužbi za zlouporabu položaja, no da ipak dobije otkaz.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa