Obavijesti

News

Komentari 107

Ivan Vrdoljak poduzetnicima: 'Hvala što nam dajete plaću'

Ivan Vrdoljak poduzetnicima: 'Hvala što nam dajete plaću'
4

Predobri smo i prebrzi i svi će nam pomoći, poduzetnici, poslodavci, u tome da pokrenemo stvari u zemlji. To će potvrditi već drugo tromjesečje, kaže Vrdoljak

VIDEO

Zanimljivu je izjavu poduzetnicima dao ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak tijekom svog izlaganja na radnom ručku koje je organizirala Hrvatska udruga poslodavaca.  

- Zahvaljujem vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike - rekao je Vrdoljak okupljenima poduzetnicima koje je ta izjava oduševila.

Vrdoljak je poduzetnicima rekao kako je sasvim očekivano da nitko ne želi ulagati i poslovati u Hrvatskoj.

- Da, Hrvatska je 84. na Doing Bussines ljestvici. Zamislite čovjeka koji želi investirati u takvu zemlju. Pa kako može?! Što mu je ?! To bi učinio jedino u slučaju da iz nekog razloga mrzi sve 83 prethodne zemlje - rekao je ministar. Napomenuo je kako smo jedno kratko vrijeme imali osjećaj da se uspinjemo, da se dižemo, stvaramo, ali sada je to sve palo. 

- U pametnim ljudima naša je najveća konkurentnost, a riječ konkurentnost stavljam ispred riječi investicija. Zato u lipnju krećemo u izmjene Zakona o radu. Ako nemate neku emociju koja vas veže za neko  mjesto, županiju, grad, pa tko bi od nas ostao u ovoj državi - zapitao se Vrdoljak.

O procjeni pada BDP-a: Nedostaje nam optimizma

Što se tiče procjene Ekonomskog instituta Zagreb o padu BDP-a u ovoj godinu od 0,2 posto, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je da nam nedostaje optimizma. 

- Ali on će brzo uslijediti te će to potvrditi već drugo tromjesečje. Predobri smo i prebrzi i svi će nam pomoći, poduzetnici, poslodavci, u tome da pokrenemo stvari u zemlji - rekao je Vrdoljak. 

Rast industrijske proizvodnje tek u 2014.

Što se, pak tiče industrijske proizvodnje, Vrdoljak je rekao kako se ove godine ne može očekivati rast,  a cilj je dosegnuti razinu iz 2012., dok bi ostali sektori trebali podići BDP

Vrdoljak je nakon susreta s poduzetnicima u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca rekao ako 'odradimo planirano i uz malo sreće, od 2014. godine industrijska proizvodnja mogla bi početi rasti'. 

'BDP ukazuje da novih poreza ne bi trebalo biti'

Na pitanje stoji li još uvijek pri tvrdnji da ove godine neće biti uvođenja novih poreza, u kontekstu najava ministra financija Slavka Linića da će porez na nekretnine biti uveden, kazao je da kretanja bruto domaćeg proizvoda upućuju na to da novih poreza ne bi trebalo biti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)