Obavijesti

News

Komentari 136

Ivan Vrdoljak: Moramo stati u obranu Jokića i reći - dosta je!

Ivan Vrdoljak: Moramo stati u obranu Jokića i reći - dosta je!
3

Hrvatske institucije su paralizirane, ne funkcioniraju. Marginalne skupine zaustavljaju proces školovanja naše djece, to im ne smijemo dopustiti, rekao je Vrdoljak

VIDEO

HNS javno je podržao nastavak Kurikularne reforme i ekspertnog tima na čelu s Borisom Jokićem. Navode da je reforma dovedena u pitanje jednim perfidnim bojkotom s ciljem da marginalne skupine u društvu preuzmu glavnu riječ u obrazovanju.

- Svi moramo stati u obranu reforme. Ako smo mu osigurali u bivšoj Vladi da neovisno radi, onda je vrijeme da stanemo u obranu te reforme. Danas moramo svi kao političari, građani i roditelji izaći na prosvjed i reći - dosta je, rekao je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a. 

Ustvrdio je da je Hrvatska paralizirana zemlja jer Vlada i Sabor rade u leru

- Ne znaju što im je cilj i što im je politika. Ne funkcioniraju. Zato je došlo i do problema u realizaciji reforme i zato su marginalne skupine došle u priliku da zaustave proces bolje budućnosti države i boljeg školovanja djece - ustvrdio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Konferencija za medije Ivana Vrdoljaka

 

Pokretanje videa...

04:48

Iako je posljednjih 25 godina u Hrvatskoj bila praksa da pametniji popuste i da odustaju i zbog toga nam, kaže, nije dobro.

- Pozivam Jokića i stotine ljudi koji su radili na ovom dokumentu da ne odustaju. Jer ako uvijek budu pametniji odustajali nećemo dobro završiti - poručio je Vrdoljak.

U HNS-u navode da je reforma obrazovanja reforma svih reformu te napominju da Vlada treba učiniti sve da ta reforma ugleda svjetlo dana čim prije. 

- Ako to kolege u HDZ-u i Mostu i ostalih, pogotovo marginalnih skupina, ne razumiju onda je uistinu vrijeme da odu - poručila je Nada Turina Đurić

Čelnik HNS-a ponovio je i stav da prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko zbog afere Konzultantica mora otići. Poručio je da Hrvatska treba stabilnu Vladu koju može dobiti samo na izborima, a nikakvim preslagivanjem. Ponovio je i da HNS u tome neće sudjelovati te da će njihovi zastupnici biti za opoziv.

- Glasanje u Saboru volio bih da bude što prije jer nikome ne odgovara da se dugo čeka osim onima koji žele vršiti pritisak na saborske zastupnike i političke opcije - ustvrdio je Vrdoljak. Podsjetio je sa su neki poput bivšeg vukovarskog gradonačelnika zbog toga završili u zatvoru. Šef HNS-a poručio je i da je njegova stranka sprema za izbore.

Novinarima je podijelio dokument Trgovačkog suda iz kojeg je vidljivo da od 2009. godine otisao iz tvrtke ATO Inžinjering. Ustvrdio je da ovo pokušaj HDZ-ovog skretanja pozornosti s afere prvog potpredsjednika Vlade, ubijanja suštinske reforme obrazovanja te poskupljenja zdravstvenih usluga.

Poručio je HDZ-u da počnu raditi, a ne da ae bave proizvodnjom marginalnih afera. Vrdoljak je poručio da se ne boji ostavke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje zaziva HDZ. 

- Mene su pokušali diskreditirati prije dvije godine i prije godinu dana. Kolege iz MOL-a su financirali obavještajce koji su tražili gdje mogu diskreditirati mene i Vesnu Pusić. Nisu uspjeli tada, ne samo da nas diskreditiraju nego i ni zaustaviti i našem poslu. Vjerojatno će pokušavati i dalje ali neće uspjeti da odstupio od borbe da pametni ne odustaju - zaključio je. 

Podsjetimo, jučer je Željko Fiolić (HDZ) optužio HNS-ovog bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka za sukob interesa. Kazao je kako je firma supruge Ivana Vrdoljaka od 2011. godine surađivala s HEP-om te da je kroz sljedećih nekoliko godina gomilala profit koji je lani narastao do 150 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke