Obavijesti

News

Komentari 261

'Rusija će preuzeti Agrokor, pričat ću s Putinom o tome'

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić otvorio je karte uoči skorog odlaska u goste u Kremlj. Rekao je kako planira razgovarati s Putinom u "četiri oka"...

VIDEO

Srbijanski predsjednik vlade kazao je u gostovanju na TV Pink nešto što se direktno tiče i Hrvatske. "Razgovarat ćemo o ekonomskoj suradnji, o preradi voća i povrća, o 'Agrokoru' čiji vlasnik postaje Sberbanka, o namjenskoj industriji", kazao je Vučić, prenosi Express.

Vučić u Kremlj odlazi u ponedjeljak 27. ožujka u društvu ministara Aleksandra Vulina i Zorana Đorđevića. Vučić je rekao da će razgovor s Vladimirom Putinom biti "u četiri oka", no sasvim je jasno i to da mu ovakvo gostovanje u Moskvi odlično dolazi ususret skorih predsjedničkih izbora na kojima, kako javljaju srbijanski mediji, on kao kandidat za predsjednika ima šanse pola, pola. "Nekoliko tisuća, nekoliko desetina tisuća glasova će odlučiti", rekao je za TV Pink.

O onome o čemu će u Moskvi razgovarati Putin i Vučić vrlo nedavno veleposlanik Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin kazao je "da bi dvije zemlje trebale poboljšati suradnju na više od dosadašnja dva, tri područja". Vučić je očito u punom zamahu uoči svojih izbora, ali pokušava i ne pokvariti ili ojačati svoju poziciju u EU, nastoji prikupiti podršku sa svih strana.

Tako se nedavno sastao s Angelom Merkel, a prije dva dana posjetili su ga i bivši njemački premijer Gerhard Schröder i mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó. Schröder je tada rekao da je "došao podržati one koji su se opredijelili za Europu". Merkel se s Vučićem sastala kada je prije nekoliko dana morala odgoditi posjet Washingtonu i Donaldu Trumpu zbog vremenskih prilika. Vučić je tada uletio kroz iznenada otvoreni vremenski prozor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poslije sastanka je rekao: "Ona je zabrinuta za stanje u regiji. Ona je zna sve detalje, ali prepoznaje suštinu velike slike i jedan je od rijetkih europskih vođa koji su duboko zabrinuti." Vučić na tom mjestu nije govorio istinu, jer nekoliko dana uoči potpisivanja deklaracije povodom 60 godina Rimskih ugovora, mnogi od predstavnika 27 vlada koje su potpisale de facto novi start EU u promijenjenim okolnostima, upozoravali su na to da, ako se EU raspadne, zapadni Balkan će uletjeti u novi rat.

Te da bi to bilo katastrofalno po kontinent. Jean Claude-Juncker nedavno je čak, iznenađen i iznerviran Trumpovim stavovima, oštro opominjao SAD da će se to dogoditi ako se raspadne EU. Mnogi su nakon Rima također isticali i to da je mit da je Rusija Srbiji pomogla s neusporedivo više novca, nego da je upravo suprotno. Također, upravo zbog toga, nakon potpisivanja deklaracije u Rimu, jače nego posljednjih godina naglo se ističe da niti za BiH nema druge opcije nego budućnost u EU.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 261
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović