Obavijesti

News

Komentari 23

"Za osiguranje automobila se ne cjenka, ali se pregovara..."

"Za osiguranje automobila se ne cjenka, ali se pregovara..."

Dodatni popusti mogu se dobiti za jednokratno plaćanje obaveznog osiguranja automobila, a treba izračunati i isplati li se ugovoriti dodatno osiguranje za stakla, pad snijega ili leda, nalet na životinju...

VIDEO

Nije to izraz kojim bismo opisali postupak ugovaranja osiguranja, odgovorili su nam iz osiguravajuće kuće na pitanje može li se cjenkati pri ugovaranju osiguranja.

Cjenkanja, dakle, nema, ali s malo pregovora može se značajno spustiti cijena obaveznog osiguranja automobila. No treba znati da osiguravatelji više vole razgovarati nego dopisivati se elektroničkom poštom. Tako su nam iz Uniqa osiguranja odgovorili kako im je 24sata prekratko vrijeme da bi odgovorili na konkretna pitanja koja većina vlasnika automobila postavlja agentu s kojim ugovara osiguranje automobila nakon tehničkog pregleda i odgovore dobije u roku od nekoliko minuta.

Cijena ovisi o dobi

Šest osiguravajućih kuća nije napisalo ni takvu ili sličnu odbijenicu, a Croatia, Ergo i Allianz odgovorili su na većinu pitanja. No ne svi i na prvo, konkretno: koliko stoji obavezno osiguranje jednog od najpopularnijih automobila kod nas s benzinskim 1,6-litarskim motorom i 115 konjskih snaga koji stoji 125.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za vlasnika srednje starosne dobi iz Zagreba premija obveznog osiguranja je bez poreza oko 1270 kuna. Uz plaćanje premije za navedeno vozilo osiguranik stječe bonus do 50 posto. Croatia osiguranje nudi i mogućnost ugovaranja brojnih dodatnih pokrića. Ugovori li obavezno osiguranje od automobilske odgovornosti, klijent stječe pravo na akcijske cijene djelomičnog kasko i dodatnih osiguranja - odgovorili su iz Croatia osiguranja.

Bonus je, dakle, odmah 50 posto. Uobičajeno je da se smanjuje svake godine bez krivnje za sudar za pet posto. No i Allianz odmah daje bonus osiguraniku koji prvi put sklapa osiguranje za vozilo, ali 30 posto. U Ergo osiguranju izbjegli su svaku brojku u odgovorima na pitanja, no kod njih, kao i kod ostalih, dobro je sklopiti što više polica. Dodatna osiguranja put su i do dodatnih popusta. Allianz tako ima paket Mini zbrajalica koji omogućuje dodatne popuste ako se ugovore druga osiguranja za zaštitu vozača, putnika i auta. To su, primjerice, osiguranje za štetu nastalu zbog naleta vozila na životinje, naknada za slučaj krađe ili uništenja vozila, zaštita u slučaju krađe i razbojstva...

Popust se dobije i ako se ugovori pomoć na cesti, a cijena će biti manja i ako više članova obitelji ugovori osiguranje kod iste osiguravajuće kuće.

Ne vrijedi uvijek za sve

Zbog svega toga, nemoguće je usporediti cijene osiguranja u različitim osiguravajućim kućama. Cijene se mogu razlikovati i u poslovnicama iste kuće koje imaju “svoje” promotivne aktivnosti vezane uz neke tipove vozila, klijenata i registarskih područja.

To ne mora uvijek biti pošteno. Jedan je osiguravatelj davao popust klijentima rođenima određenog mjeseca što je sigurno privuklo dio ljudi, no odbilo je one rođene preostalih 11 mjeseci u godini.

U svakom je slučaju, dakle, dobro doći u poslovnicu pregovarati. Tko to ne želi, može na portalu kompare.hr usporediti cijene većine osiguravajućih kuća.

Registracija 1000 kn

Uz tehnički pregled, plaćaju se cestarina, naknada za okoliš, naknade za neke nedefinirane poslove...ukupno oko 1000 kuna.

“Ne moraju cijene biti iste u svim poslovnicama. Ima promotivnih aktivnosti”, povremeno postoje popusti za neki tip vozila ili klijenta.

“Više polica, više popusta, pravilo je osiguravatelja i vrijedi za sve članove obitelji”, važno je da nositelji raznih polica žive na istoj adresi.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor