• Članak
  • Komentari 12
  • Lokacija
  • Share
  • Tweet

Afera Glavaš: Drmić, Marketić i Tadić se nagodili s USKOK-om

Supruga prvoosumnjičenog Drage Tadića, Božica Ćavar Tadić, zastupnik Ivan Drmić i novinarka Sanja Marketić nagodili su se s USKOK-om u zamjenu za blažu kaznu

Ponedjeljak, 16. 1. 2012. u 08:35    Piše: Rosana Stojmenović
Afera Glavaš: Drmić, Marketić i Tadić se nagodili s USKOK-om Marko Mrkonjić/Pixsell Drago Tadić je odbio nagodbu

Kako doznaje HRT, Božica Ćavar Tadić, Sanja Marketić i Ivan Drmić su se nagodili s Uskokom. Osumnjičenici će priznati ono za što ih se okrivljuje u zamjenu za blažu kaznu od dvije godine uvjetno. Drago Tadić nagodbu je odbio pa će tako ovaj tjedan na Županijskom u Zagrebu sastaviti novi spis, a osumnjičena trojka bi se mogla pojaviti u ulozi svjedoka. 

Drmić, Ćavar Tadić i Marketić nagodili su se pod istim uvjetima pod kojima je isto učinio splitski poduzetnik Srećko Jurišić. Priznao je krivnju te je zbog toga dobio uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora, s rokom kušnje od pet godina. Tim iznenadnim potezom je desetak dana prije potvrde optužnice u listopadu iznenadio ostale osumnjičene i njihove branitelje. 

Tadića i ostale sud je teretio za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi Branimir Glavaš dobio što blažu kaznu. Planirali su skupiti čak 700.000 eura no skupili su 'samo' 70.000 eura. 

Optužnicom se četvero okrivljenih tereti za udruživanje radi poticanja kaznenog djela, poticanje na protuzakonito posredovanje, a Drmić i Tadić i za lažno prijavljivanje kaznenog djela. 

Tagovi: novac, nagodba, mito, ivan drmić, drago tadić, branimir glavaš

Izdvojeni komentari 12 komentara Pogledaj sve komentare
16.01.2012., 13:11

swenson: sve face iz "senzacionalinih,udarnih vijesti"- se nagode?ukradeš,prevariš,ogrješiš se o zakone i onda priznaš što si uradio i dobiješ uvjetno? p.s.poznam momka koji je za 8 stabljika marihuane dobio 2 godine( ne uvjetno) jbg možda je trebao dilat par kila kokaina pa bi prošao kao gore navedeni

16.01.2012., 09:00

moscow watchdog: Koliko je puta Drmić na televiziji rekao Hrvatskoj : " Nisam kriv ." ?

16.01.2012., 13:14

zvrcko: Najbolje da se svi nagode. I onda nek bacaju novčić sa visinom kazne.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar