Obavijesti

News

Komentari 78

Za uskrsne blagdane 68 posto više turista i 94% više noćenja

Za uskrsne blagdane 68 posto više turista i 94% više noćenja
1

Rezultati za prvu polovinu travnja su odlični i vjerujemo da će se nastaviti i u ostatku mjeseca, poručio je povodom izvrsnih brojki ministar turizma Gari Cappelli

VIDEO

Hrvatsku je tijekom uskrsnih blagdana, u razdoblju od 14. do 17. travnja, posjetilo 117,3 tisuće turista, koji su ostvarili 400 tisuća noćenja, što su porasti od 68, odnosno 94 posto u odnosu na iste blagdane prošle godine, podaci su iz eVisitora dostavljeni u utorak iz Ministarstva turizma.

"Rezultati za prvu polovinu travnja su odlični i vjerujemo da će se nastaviti i u ostatku mjeseca. Te visoke brojke su i pokazatelj da Hrvatska ima što ponuditi i izvan glavnog ljetnog dijela turističke godine te da postaje sve prepoznatljivija i kao cjelogodišnja destinacija", poručio je povodom tih brojki ministar turizma Gari Cappelli.

Naveo je i da je u turizmu u travnju prije uskrsnih blagdana porast noćenja već bio oko 50 posto u odnosu na prvu polovinu travnja prošle godine.

Cappelli vjeruje da će se dobri rezultati u turizmu nastaviti i kroz iduća dva mjeseca, prije same ljetne sezone, jer, kako kaže, "nastavak rasta turističkog prometa u pred i posezoni iznimno je bitan za povećanje prihoda u turizmu i omogućavanje aktivnog poslovanja za sve turističke i ostale prateće djelatnosti koje također aktivno pridonose povećanju konkurentnosti turizma i cjelokupnog hrvatskog gospodarstva".

Osim velikog povećanja broja dolazaka i noćenja za uskrsne blagdane, koji nikada nisu bili u tako visokim postocima, prvi podaci sustava eVisitor i eCrew (turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru) pokazuju i da je najviše noćenja za blagdane ostvareno u Istri, 134 tisuće te na Kvarneru, 70 tisuća.

Slijedi Dubrovačko-neretvanska županija, u kojoj je za uskrsne blagdane bilo 57 tisuća noćenja, u Splitsko-dalmatinskoj županiji bilo je 47 tisuća noćenja, a u Zadarskoj 23 tisuće i Zagrebu 20 tisuća noćenja.

Šibensko-kninska županija zabilježila je 14 tisuća noćenja, a Ličko-senjska 9 tisuća, dok su na kontinentu, Zagrebu najbliže po ostvarenim noćenjima županije Karlovačka i Krapinsko-zagorska, s po otprilike 4 tisuće.

Prema gradovima i mjestima, s najviše noćenja za uskrsne blagdane, 44 tisuće, ističe se Dubrovnik, kojeg sa 28 tisuća noćenja slijedi Poreč te Rovinj sa 26 tisuća.

S obzirom na vrste smještajnih objekata, najviše noćenja bilo je u hotelima, 235 tisuća, dok je u objektima u domaćinstvu bilo 65 tisuća, a u kampovima 48 tisuća noćenja.

Najviše noćenja su ostvarili strani turisti, i to iz Njemačke (90 tisuća), Italije i Austrije (po 41 tisuću), Francuske (16 tisuća) i Slovenije (15 tisuća), dok su domaći turisti ostvarili 46 tisuća noćenja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao