Obavijesti

News

Komentari 15

Zabijelio se Split: Dalmacija ne pamti ovako jaku i obilnu tuču

Zabijelio se Split: Dalmacija ne pamti ovako jaku i obilnu tuču
4

Olujni oblak oko 5 sati ujutro razvio se između Šolte i Brača, a malo prije 6 sati premjestio se nad obalu. Splitu i okolici je donio intenzivnu grmljavinu s oborinama

VIDEO

Jako grmljavinsko nevrijeme nadvilo se u ponedjeljak ujutro nad splitsko područje, a najviše su bila pogođena istočna predgrađa.

Obilna kiša u noći na ponedjeljak kod pošte u Hercegovačkoj ulici u Splitu pristupnu prometnicu pretvorila je u jezero. Hrabriji građani su se ipak automobilima krenuli probijati kroz vodu kako bi stigli do objekta i predigli pošiljke Hrvatske pošte, jer se pješke i nije moglo stići.

VIDEO

Istočne dijelove Splita, posebice Žrnovnicu i Stobreč oko 5 sati pogodila je i jaka tuča, a led se po automobilima i oko kuća zadržao satima. U Žrnovnici pobijeli su i krovi,a temperatura je u 20 minuta padanja tuče pala s 10 na 5 stupnjeva Celzijusa. Snijeg je zabijelio planine Svilaju i Kamešnicu kod granice s BiH.

 

 

Velika tuča u Žrnovnici, 7.3.2016.Foto: Rade Popadić

Posted by Crometeo on Sunday, March 6, 2016

Nevrijeme je potom prešlo na sjevernu stranu Mosora, no nakon toga je počelo slabiti. Tuča je zabijelila i Stobreč, a na Svilaji i Kamešnici jutros pada snijeg iznad 700 metara nadmorske visine.

Jako nevrijeme s tučom i grmljavinom pogodilo je i Šoltu, a u mjestu Rogaču nanosi tuče ponegdje su bili visoki i 10 centimetara.

- Iako je tuča padala i u Maslenici  najgore je bilo u Rogaču jer je bila intezivna i doslovno je s neba u nanosima padao led tako da je na nekim mjestima izmjereno i do 10 centimetara nanosa. Tuča je padala 15 minuta i  nije bilo kiše.  U Maslenici nevrijeme nije bilo ni blizu slično kao u Rogaču -  rekao je meteorolog Rade Popadić iz Crometea.

Prema podacima mreže meteoroloških postaja Pljusak.com, do 7 sati ujutro najviše oborina posljednja 24 sata zabilježile su dalmatinske postaje. U Konavlima je posvuda palo preko 40, a u Dubrovniku preko 30 litara oborina po kvadratnom metru. Cista Velika je primila 19 litara, Kučiće 16, Metković 15, Vodice i Sinj 12, Žrnovnica 10 itd.

 

Tuča, raketna baza Žrnovnica, 7.3.2016.Foto: Domagoj Ugrin

Posted by Crometeo on Sunday, March 6, 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke