Obavijesti

News

Komentari 69

'Zahvat mi je trebao pomoći, a vratio sam se bez pola penisa'

'Zahvat mi je trebao pomoći, a vratio sam se bez pola penisa'
1

Željko Nosić (57), umjetnik iz Zagreba, ispričao je za magazin 'Provjereno' Nove TV kalvariju koju je prošao nakon operacije penisa zbog Peyronijeve bolesti

VIDEO

Nakon što je primijetio bolne kvržice na spolovilu, Željku Nosiću, 57-godišnjem umjetniku iz Zagreba, prije dvije godine dijagnosticirana je Peyronijeva bolest. Nakon neuspjelih tretmana injekcijama, koje su mu trebale ublažiti bolne i neugodne simptome, u rujnu 2015. na savjet liječnika podvrgnuo se operativnom zahvatu. No, tada mu se dogodilo ono što je vjerojatno noćna mora svakog muškarca: išao je na zahvat koji mu je trebao pomoći, a vratio se – bez pola spolnog organa. Željko je svoj slučaj odlučio ispričati za magazin 'Provjereno'.

Peyronijeva bolest poznata je, no o njoj, kao i muškom zdravlju općenito, rijetko se priča. Kada mu je liječnik obznanio da će kvržice ipak morati odstraniti kirurški, nije ga upozorio kakve će to posljedice imati, kaže Željko, jer u tom slučaju na operaciju ne bi bio pristao. Nakon što su rane od operacije zacijelile i kada se prvi put pogledao, ostao je u šoku – njegovo je spolovilo bilo manje za 6 do 7 centimetara.

Odgovore na pitanja gdje je nastao problem i zašto ga nitko nije upozorio na posljedice operacije, od liječnika nije dobio. Tražio je i očitovanje Hrvatske liječničke komore gdje mu je rečeno da je sve bilo po pravilima struke. No, Željko je i dalje uvjeren da operacija nije bila izvedena ispravno, a to planira i dokazati na sudu.

Da je važno da liječnici razgovaraju sa svojim pacijentima o posljedicama terapije potvrdila je doc.dr.sc. Marijana Braš, psihijatrica KBC-a Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Komunikacija je u medicini toliko bitna da je obvezni predmet i važan dio edukacije: kako razgovarati o dijagnozi, terapiji, posljedicama… Danas se smatra jednom od četiri temeljne vještine doktora. Sve se više o tome govori u našim komorama, ali ima onih koji imaju otpor prema tome ili to uopće ne rade“, objašnjava.

>>> Je li Željko uspio riješiti svoj problem, saznajte u večerašnjoj emisiji 'Provjereno' koja je na rasporedu u 22.15 na Novoj TV.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.