Obavijesti

News

Komentari 296

Zaposlili bratića Grmoje: Preko Mosta put vodi ravno do posla

Zaposlili bratića Grmoje: Preko Mosta put vodi ravno do posla
1

Grmojin bratić Josip Šiljeg dobio 
je posao vodočuvara u tvrtki kćeri Hrvatskih voda. Josip Šiljeg je na svojem Facebooku objavio i fotografiju s ministrom Orepićem

VIDEO

Bivši nogometaš Metkovića Josip Šiljeg, inače bratić Nikole Grmoje, zaposlen je nedavno bez javnog natječaja u tvrtki kćeri Hrvatskih voda, Hidrotehnički objekti d.o.o., potvrđeno nam je iz Hrvatskih voda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Kako doznajemo, Šiljegova majka Iva sestra je Grmojina oca Stipeta. Šiljeg je završio srednju školu u Metkoviću i igrao nogomet za NK Neretvu, Slaven Belupo i Metković.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

- Riječ je o dobrome momku koji je s njima u Mostu od početka. Meni su to sve bliski ljudi, ali ako je netko napravio faul, neka odgovara - ispričao nam je jedan saborski zastupnik upoznat s odnosima u toj obitelji te Mostu.

Prije nekoliko tjedana u javnosti je u istom ovom državnom poduzeću buknula afera Kum, u kojoj su glavne uloge imali Božo Petrov i njegov kum Mario Bukmir, zbog kojeg je mijenjan statut Hrvatskih voda jer nije imao odgovarajuću stručnu spremu i iskustvo za poziciju zamjenika ravnatelja. Tada je odgovornost za to imenovanje na sebe preuzeo Grmoja, a Bukmir je na kraju sam otišao.

U Hrvatskim vodama, u čijem Upravnom vijeću sjedi većina Mostovih dužnosnika i ljudi, među kojima i aktualna gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur, potvrdili su nam kako je Šiljeg zaposlen u tvrtki Hidrotehnički objekti od početka rujna ove godine na određeno vrijeme od šest mjeseci. Zaposlen je na upražnjeno radno mjesto vodočuvara za područje Vodnogospodarske ispostave Neretva - Korčula.

“Za radno mjesto vodočuvara svojim stupnjem obrazovanja, a to je srednja stručna sprema, Josip Šiljeg je zadovoljio kriterije propisane internim općim aktima tvrtke i položio ispit za vodočuvara”, rekli su nam u Hrvatskim vodama i dodali kako njihovim internim općim aktima nije propisano provođenje javnog natječaja s obzirom na to da je riječ o zapošljavanju na određeno vrijeme. Šiljega je za primanje u radni odnos predložilo posebno povjerenstvo u tvrtki na temelju “kriterija stručne spreme za polaganje stručnog ispita, mjesta prebivališta u odnosu na mjesto rada te trenutačno stanje nezaposlenosti”.

- Nisam imao nikakav utjecaj na zapošljavanje svojeg rođaka niti ikog drugog. Štoviše, i moja je majka već godinama nezaposlena. Zbog toga jer sam bio zamjenik gradonačelnika, a sad i saborski zastupnik, nije pristala ni na angažman oko javnih radova kako ne bi bilo spornih situacija, što je svakako znak da ne lobiram za ničije zapošljavanje te da nikad ne stavljam privatan interes ispred javnog, koliko god bio osobno povezan s nekim - rekao nam je Grmoja. Josip Šiljeg je odbio komentirati cijeli slučaj.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 296
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu