Obavijesti

News

Komentari 83

Zatvorenika je pogodio u srce snajperom s udaljenosti 300 m

Zatvorenika je pogodio u srce snajperom s udaljenosti 300 m
1

Metak je izašao na leđa i napravio veliku izlaznu ranu. Svi su pritrčali, a njemu je na usta počela ići krv. Došli su službenici, ubačen je u njihov auto i odvezen u bolnicu - kažu u crnogorskom zatvoru

VIDEO

Ubojstvo Dalibora Đurića (34), člana tzv. škaljarskog kriminalnog klana iz Kotora, likvidacija je koja do sada nije zabilježena u svijetu kriminala, javlja Blic. Naime, Đurić, koji je u crnogorskom zatvoru u Spužu izdržavao kaznu od dvije godine zbog iznude, upucan je u četvrtak u 18.15 sati snajperom direktno u srce dok se kretao prema zatvorskoj teretani poluotvorenog zatvorskog odjela.

'Imao je čist prostor za atentat'

Kako navode iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, gdje je Đurić izdržavao kaznu, snajperist je imao čist prostor za atentat jer je Đurić bio “sakriven” samo žičanom ogradom, a paviljon gdje je ubijen nalazi se blizu rijeke Zete i šume, te je ubojica nesmetano mogao nadgledati Kotoranina i sačekati pravi trenutak da ispali metak

Iz zatvora dodaju i da je više osuđenika bilo u dvorištu u isto vrijeme kada i Đurić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Netko je šetao, netko je vježbao, odjednom se samo čuo pucanj i Đurić je pao. Pogođen je u grudi. Metak je izašao na leđa i napravio veliku izlaznu ranu. Svi su pritrčali, a njemu je na usta počela ići krv. Došli su službenici, ubačen je u njihov auto i odvezen u bolnicu - kažu u spuškom zatvoru.

Planski atentat, sudjelovalo je nekoliko ljudi

Poluotvoreni odjel gdje je član škaljarskog kriminalnog klana pogođen praktično je potpuno otvoreni odjel, te bilo tko može prići gotovo do ograde. Nakon atentata na Đurića svi zatvorenici zaključani su u ćelije, a policija provjerava je li ubojica radio po direktivi nekoga iz zatvora.

Prvi rezultati istrage govore da je riječ o planski izvedenom atentatu u kojem je sudjelovalo više od dvoje ljudi, a provjera je trenutno usmjerena prema odjelu u kojem je Đurić boravio.

Ubio ga, pobjegao i zapalio ukradeni auto

- Sumnja se da se ubojica automobilom “Škoda Octavija”, talijanskih registarskih oznaka, dovezao kroz naselja Rogami i Pričelje do mjesta sa kojeg je pucao. Ta lokacija nalazi se na udaljenosti oko 300 metara, na livadi koju rijeka Zeta razdvaja od zatvorskog kompleksa - naveo je izvor blizak istrazi.

Ubojica je potom pobjegao istim putem i zaustavio se pet kilometara dalje, na livadi u blizini pružnog prijelaza na Duklji. Ostavio je pušku sa snajperom na zadnjem sjedištu, a onda je polio auto velikom količinom benzina i zapalio ga. Vatra je auto brzo progutala.

Kako se sumnja, automobil kojim je atentator pobjegao ove godine je ukraden u Bosni i Hercegovini, u Istočnom Sarajevu, dok su talijanske tablice ukradene u Italiji u Udinama, i to prošle godine.

U šipražju pronašli tronožac za snajper

Policija je u četvrtak navečer odmah blokirala prilaze zatvoru i u mraku tragala za tragovima koje je ubojica ostavio iza sebe.

- Tom prilikom pronađen je tronožac skriven u šipražju, za koji se sumnja da je korišten kao držač za snajper. Tronožac su dali na daljnje vještačenje - tvrdi za crnogorske medije izvor uključen u istragu i dodaje da je u istragu uključeno i Specijalno državno tužiteljstvo.

Život mu je bio ugrožen: Preživio dva pokušaja ubojstva

Ubijeni Đurić prebačen je na poluotvoreni odjel spuškog zatvora prije nekoliko mjeseci, iako nije smio biti tamo jer se znalo da mu je sigurnost ugrožena. Đurić je, naime, registriran kao 'čovjek od posebnog interesa'.

Uprava policije je navodno u više navrata obavještavala zatvorsku upravu je Đurićev život, kao i još nekoliko pritvorenika i zatvorenika, ugrožen zbog kriminalnih sukoba u kojima je i sam sudjelovao.

Đurić je već dva puta bio meta napadača, 2006. godine ranjen je u napadu u Kotoru, a sumnjalo se da je na njega tada pucao Slobodan Stevović (29), koji je nešto kasnije ubijen, dok je 2011. godine ozlijeđen u eksploziji bombe koja je bila postavljena u ulazu zgrade na Novom Beogradu.

Inače, početkom mjeseca u Kotoru raznesena su dvojica članova istog kriminalnog klana eksplozivnom napravom koja do sada nije viđena na crnogorskim prostorima.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova Goran Danilović zatražit će smjenu direktora i dijela Uprave policije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a