Obavijesti

News

Komentari 371

Završeno suđenje Medi: Kriv je za preglasno lajanje u dvorištu!

Završeno suđenje Medi: Kriv je za preglasno lajanje u dvorištu!
1

Medin vlasnik Anton Šimunović nakon izlaska sa suda najavio je žalbu na presudu prema kojoj bi morao riješiti prekomjernu buku iz svog dvorišta premiještanjem psa na drugu lokaciju

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Završen slučaj psa Mede: Sud ga proglasio krivim zbog laveža! Reporter: Dijana Marić

Posted by 24sata on Monday, 17 October 2016

Borit ću se i dalje za Medina prava. Želimo obaviti vještačenje buke. Medo zna da mu je danas bilo suđenje, rekao je kroz suze Anton Šimunović, vlasnik psa Mede, kojeg je sud proglasio krivim za glasno lajanje. U ponedjeljak je na Općinskom sudu u Puli završilo suđenje Medi iz Peroja.

Pokretanje videa...

00:15

Njegov vlasnik najavio je žalbu na presudu prema kojoj bi morao riješiti prekomjernu buku iz svog dvorišta premještanjem psa na drugu lokaciju, jer i dalje smatra da njegov Medo nije kriv. Podsjetimo, Medo je u kućnom pritvoru od listopada 2014. godine jer su se susjedi žalili da “Medo stalno laje”. Tako je pas, prema privremenoj sudskoj odluci, bio u pritvoru od 22 sata do 7 ujutro, i tako dvije godine. Šimunovićev odvjetnik Ivan Milanović na presudu Općinskog suda u Puli rekao je kako ispada da je Medo kriv.

- Mi smatramo da nisu sa sigurnošću utvrđene činjenice da pas prekomjerno laje jer nije provedeno vještačenje - rekao je Medin odvjetnik dodajući da objektivno treba dokazati da je prekomjerne buke bilo te da Medo laje kao i svaki drugi pas. Vještačenje buke Šimunović je platio 25.000 kuna, no ono nikad nije provedeno. Tužiteljica se protivila vještačenju, kako je rekla sutkinja, zato što nema prostoriju u kući u kojoj bi se postavio uređaj za mjerenje buke, a koji bi trebao mjeriti razinu buke tri do sedam dana.

- Dio sam novca za vještačenje dobio iz donacija prijatelja i dobrih ljudi na kojima neizmjerno zahvaljujem, a dio sam pokrio sam - rekao je Šimunović.

Sutkinja je, obrazlažući presudu, rekla da Medu mogu premjestiti na drugi dio parcele Šimunovićevih te dodala da time nije naredila zatvaranje psa nego da se Antun Šimunović pozabavi svojim psom kako pas ne bi lajao i bukom ometao svoje susjede.

- Proveden je niz postupaka, bili smo na licu mjesta, preslušali CD, ispitani su svjedoci. U ovom predmetu radi se o povredi prava na mirno uživanje vlasnika u svojoj nekretnini. Tuženiku nije zabranjeno držati svojeg psa, ali vlasnik ima obvezu brinuti se o njemu, tako je, i kad remeti mir, dužan psa umiriti - rekla je sutkinja. Tužiteljica je zahtijevala odštetu od 10.549 kuna, no sud je to odbio jer nema osnove za duševne boli.

Psa Medu su tužili Šimunovićevi susjedi Veselka i Miro Vukotić.

- Taj pas je non-stop lajao. Svaki važan događaj u životu, kao što je sinova promocija nakon diplome, moj rođendan... taj pas upropasti svojim lavežom. Počela mi je opadati i kosa - rekla je Veselka Vukotić na sudu još prije nekoliko mjeseci. Medo je u pritvoru do danas bio 728 dana.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 371
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa