Obavijesti

News

Komentari 44

Zbog "golih" fotki: Pokazala je mišiće pa završila iza rešetaka

Zbog "golih" fotki: Pokazala je mišiće pa završila iza rešetaka

Shirin Nobahari su iranske vlasti optužile da je prekršila zakone pokazivajući tijelo na fotografijama na Instagramu. Shirin je poznata bodybuilderica...

VIDEO

Iranska bodybuilderica Shirin Nobahari ima preko 70.000 pratitelja na Instagramu. Zbog postavljanja "neprimjerenih" fotografija iranske vlasti su je odvele u zatvor. Rekli su da je uhićena zbog postavljanja golih slika. Shirin je jedna od dvije Iranke koje su se natjecale u međunarodnim natjecanjima, prenosi Daily Mail.

U Iranu termin "golotinja" obuhvaća pretjerano pokazivanje ženinog tijela, smatrajući neprikladnim pokazivanje gole kože iznad gležnjeva i ručnih zglobova. Također je neprimjereno nošenje uske odjeće koja otkiva figuru tijela.

Shirin je zbog toga optužena da je prekršila islamska pravila pokazivajući svoje mišiće na Instagramu. Određena joj je jamčevina od dva milijuna riala (oko 50 funti), ali nije imala novaca za platiti.

Policija još nije objavila službenu informaciju da je žena u zatvoru uistinu bodybuilderica Shirin Nobahari, ali su objavili da se radi o "jednoj ženi koja se bavi bodybuildingom koja je nedavno objavila gole slike na društvenim mrežama". Termin "gole" se može odnositi i samo na gole ruke i noge, koje po njihovim strogim pravilima također moraju biti pokriveni.

Iranke mogu sudjelovati na sportskim natjecanjima, ali moraju biti pravilno odjevene pa tako plivačice moraju imati potpuno zatvorena plivačka odijela, a atletičarke kostime dugih rukava.

2014, godine zabilježen je skandal kada je Ghoecheh Ghavani (25) uhićena jer je htjela pogledati odbojkašku utakmicu između Irana i Italije. Odveli su je u zatvor jer je ženama strogo zabranjeno odlaziti na sportska događanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke