Obavijesti

News

Komentari 8

Zbog ratnih zločina prijavili dvojicu čelnika Vojske Srbije

Dvojica visokih časnika tadašnje Vojske Jugoslavije, Ljubiša Divković i Dejan Ranđelović, smatraju se odgovornim za ubojstvo 41 albanskog civila 2. travnja 1999. godine

VIDEO

Obitelji žrtava zločina u kosovskom selu Rezale podnijele su kaznenu prijavu specijalnom tužiteljstvu Kosova protiv načelnika Glavnog stožera Vojske Srbije (VS) generala Ljubiše Dikovića i njegovog bivšeg suradnika Dejana Ranđelovića, izvijestila je u četvrtak Radio-televizija Srbije pozivajući se na prištinske medije.

Dvojica visokih časnika tadašnje Vojske Jugoslavije (VJ) smatraju se odgovornim za ubojstvo 41 albanskog civila 2. travnja 1999. godine, objavila je prištinska televizija KTV.

General Ljubiša Diković je tijekom sukoba na Kosovu zapovijedao 37. brigadom VJ, a Dejan Ranđelović bio je zapovjednik 2. bataljona te brigade.

Prištinski odvjetnik Arijant Koci izjavio je kako je "došlo vrijeme da se prijeđe s riječi na djela" i pozvao tužiteljstvo da podigne optužnicu, ustvrdivši da ima dokaze i svjedoke koji mogu potvrditi da je počinjen "težak ratni zločin".

Srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine priopćilo je u studenom 2015. da je u tijeku rasvjetljivanje činjenica i okolnosti na temelju kojih bi se identificirali počinitelji zločina na područjima sela Rezale i Ćirez na Kosovu.

Predistražni postupak je, kako se navodi u tadašnjem priopćenju Tužiteljstva, pokrenut nakon što su na području Raške, na jugu Srbije, u masovnoj grobnici kod mjesta Rudnica nađeni posmrtni ostaci civila albanske nacionalnosti za koje se sumnja da su stradali na području sela Rezale i Ćirez.

"U suradnji s pripadnicima EULEX-a, Tužiteljstvo za ratne zločine je do sada saslušalo više od 100 svjedoka", priopćilo je tada Tužiteljstvo.

Prema tadašnjim saznanjima beogradskog lista Danas, na temelju kaznene prijave Fonda za humanitarno pravo (FHP) u tijeku je predistražni postupak Tužiteljstva za ratne zločine protiv načelnika Glavnog stožera Ljubiše Dikovića i još tri osobe osumnjičene za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u selu Rezale na Kosovu 1999.

Prema izvješću FHP-a, u masovnoj grobnici u Rudnici nađena su tijela 27 žrtava ubijenih u Rezali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa