Obavijesti

News

Komentari 122

Dodik: Dat ću izjavu oko ove farse, ali u RS-u, ne u Sarajevu

Dodik: Dat ću izjavu oko ove farse, ali u RS-u, ne u Sarajevu
1

Milorad Dodik je rekao da je Tužiteljstvo BiH, koje mu je uputilo poziv, neustavno te da je Bakir Izetbegović pozvao ekstremne skupine da krenu u juriš na njega

VIDEO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik održao je press konferenciju u Palači Republike u Banja Luci povodom poziva Tužiteljstva BiH na saslušanje. 

Dodik je na početku izrazio zadovoljstvo izlaznošću na referendum i samim rezultatom. Istaknuo je da je jako ponosan.

- Želim se zahvaliti svima koji su izašli na referendum. On je pokazao punu opravdanost i opredjeljenje ljudi u RS. Sama činjenica da je gotovo 2/3 Srba izašlo pokazuje da je glasala RS. Ja sam zahvalan svima, političkim liderima koji su ostali zajedno i manifestirali jedinstvo kad je riječ o održavanju referenduma. Građani su dali ogromnu podršku očuvanju 9.siječnja i on će ostati upisan u zakonu RS - rekao je Dodik.

- Gotovo brzinom svjetlosti, po nalogu Bakira Izetbegovića ili njegovim pritiskom, reagiralo je Tužiteljstvo BiH i meni poslalo poziv za saslušanje. Ja ga još nisam dobio, ja sam rano jutros otišao iz kuće. Sud i Tužiteljstvo BiH su napravljeni mimo Ustava BiH, uz pritisak i volju bošnjačkog naroda i međunarodne zajednice. Jedina odredba koja postoji vezano za pravosuđe odnosi se na Ustavni sud. Radi se u skladu s internim uputstvima koje suci i međunarodna zajednica donosi. Jasno je da je to neustavno Tužiteljstvo. U pokušaju da inkriminiraju moj posao i život. Svaki poziv koji dođe, odazvat ću se, ali ne u Sarajevu, nego u RS. Spreman sam dati izjavu oko ove kompletne farse. Moja odgovornost kao predsjednika RS ustavu je jasna. Ja sam izabran da predstavljam RS i njeno jedinstvo koje se izražava kroz funkcioniranje institucija.

- Ono što sam čuo u medijima, rečeno je da je moja krivica ta što podržavam referendum. Ali podršku su dali i mnogi drugi. Bit će zanimljivo vidjeti kako se nečija podrška gradira. Riječ je o jednoj velikoj farsi. Nalog za saslušanje upućen je samo meni. U ime RS radim posao koji nosi odgovornosti, ali u ovom slučaju nema odgovornosti prema pravosuđu nego je pitanje voluntarizma sarajevskih političara koji su me izravno izrekli prijetnju. Bakir Izetbegović je svim ekstremnim grupama dao nalog da jurišaju na mene. Zato neću ići u Tužiteljstvo u Sarajevu. Građani RS trebaju biti ponosni na referendum, ja sam ponosan. Oni koji sad pričaju o zakonitosti to je dio dnevno političkih obračuna - rekao je Dodik.

- Osjećam se sigurno i ponosno što je referendum prošao u miru i bez incidenata i to što su svi mogli iskazati svoju demokratsku volju. Ako oni misle da je to način da me uhite, slobodno. Ali ne mislim dolazit u Sarajevo. Moja ekipa odvjetnika će pokušati vidjeti da li ima razloga za tužbu, makar sam ja protiv bilo kakvog obračuna s Izetbegovićem na taj način - dodao je predsjednik RS.

Dodik je također najavio apelaciju Ustavnom sudu BiH zbog 1. ožujka - Dana nezavisnosti BiH.

Kako je kazao, uputio je prijedlog Klubu zastupnika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS za apelacijom kada je u pitanju Dan nezavisnosti BiH.

- Kao što znate, Srbi, nitko, bez obzira na političku opredijeljenost, nije obilježvao taj dan niti je to bio neradni dan. Nikada se o tome nije glasalo i tražimo da se to ispita u proceduri koja je vođena za 9. siječnja - kazao je Dodik.

Podsjetimo, dan nakon što je ipak održao zabranjeni referendum o Danu RS, Tužiteljstvo BiH formiralo je predmet u vezi s nepoštivanjem odluka Ustavnog suda BiH o održavanju referenduma. Dodik je pozvan u Tužiteljstvo sa ispitivanje zbog ovog slučaja.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa