Obavijesti

News

Komentari 24

Ženio se samo maloljetnicama, uveo metodu 'seksom do uloge'

Ženio se samo maloljetnicama, uveo metodu 'seksom do uloge'
1

Porok legendarnog komičara Charlieja Chaplina bile su tinejdžerice. Svoju četvrtu suprugu oženio je čim je napunila 18 godina. Njemu su tada bile 54 godine

VIDEO

Oni su bili genijalci, talentirani umjetnici, znanstvenici, borci za mir, ljudi koje je svijet obožavao. No u privatnom životu bili su sve, samo ne uzorni, moralni i čestiti.. U pet nastavaka donosimo vam priče o slavnim osobama koje su 'izvana' djelovali savršeno, a zapravo su bili pravi gadovi.

Charlie Chaplin, jedna od najvećih zvijezda sedme umjetnosti, kultna ličnost kinematografije, osim po svojim sjajnim filmskim ostvarenjima i velikom talentu bio je poznat i kao prvi koji je uveo metodu 'casting couch' ili 'seksom do uloge'. Serijski seksualni predator najviše od svega volio je seks sa tinejdžericama.

Cilj mu je bio spavati sa svakom ženom koja mu se svidi. Organizirao je orgije sa svojim kolegom Fatty Arbuckleom. Kako je to bilo doba nijemog filma, djevojci na kauču bi pokazivao kartice s time što je trebala činiti, a naposljetku bi završile posve gole pred njim. Tada bi ih gađao pitama, a onda s njih lizao ostatke.

137035146

Bio u četiri braka, sa svim suprugama se spetljao dok su bile maloljetne, a prve dvije je oženio čim su napunile 16 godina. Treća žena je imala 19 kad ju je oženio, ali je slagala da ima 16. Od svih se razveo, a onda je došla posljednja i najvažnija žena u njegovom životu. Zvala se Oona a od nje je bio stariji čak 36 godina. Njoj bilo 17, a njemu 53 godine kad su se upoznali.

Ženu je zvao 'mala kurvo'

Prvu suprugu, glumicu Mildred Harris  oženio je kada je imala samo 16 godina nakon što je saznao da je trudna. Njemu je bilo 29 godina.

Razveli su se četiri godine kasnije. Mildred je kao razlog razvoda navela okrutnost.

Drugu suprugu, glumicu Litu Grey sreo je na snimanju filma i oženio je 1924. godine kad je imala tek 16 godina. Njemu je tada bilo 35 godina. I nju oženio samo kako bi izbjegao skandal jer je i ona bila trudna. Molio ju je da abortira, ali ona nije htjela.  Nakon vjenčanja nije puno mario za nju. Dao joj je odmah do znanja što misli o njoj. Zvao ju je 'malo kurvo'.

Charlie Chaplin, Lita Grey und Sohn / Foto um 1925/26

Brak u kojem su dobili dva sina kratko je trajao. Razveli su se 1927. godine a to je bio najskuplji razvod dotad u Americi i najveći hollywoodski skandal tog vremena. 

Chaplinova treća supruga glumica Paulette Goddard koja se pojavila u nekoliko njegovih filmova imala je čak 19 godina kada su se vjenčali.

No, ona mu je kad su se upoznali slagala da ima 16. Bili su u braku šest godina.

Sa četvrtom ženom ostao do kraja života

Oona O'Neill bila je njegova posljednja supruga s kojom je dobio osmero djece i ostao s njom sve do smrti. Oona O'Neill trebala je, vjerovali su svi koji su je poznavali, napraviti velike stvari u životu. Bila je lijepa, obrazovana, iz ugledne obitelji. Očekivalo se da će kći uglednog književnika, nobelovca Eugenea O'Neilla i spisateljice Agnes Boulton postati važna i slavna kao i njezini roditelji. Išla je u najbolje škole, družila se sa  tadašnjom njujorškom elitom. Bila je zgodna, šarmantna, privlačna, i svi su je željeli. Izlazila je s Orsonom Wellsom i bila je u vezi sa šest godina starijim slavnim književnikom J. D. Salingerom, piscem 'Lovca u žitu'. 

No onda je Oona odlučila otići u Hollywood i postati glumica. No, tamo je 17- godišnjakinja upoznala 53-godišnjeg Chaplina, koji ju je odlučio angažirati za svoj novi film.  Chaplin je zapisao da je odmah pri upoznavanju bio pokošen njenom ljepotom i šarmom. Susret s njom je opisao kao 'najsretniji događaj u životu'.  Brak Oone i Chaplina toliko je razljutio  njezinog oca koji je bio Chaplinov vršnjak da ju je razbaštinio i s njom nikad više ni riječi nije progovorio.

Prema knjizi Petera Ackroyda Charlie Chaplin je bio sebičan, okrutan i dominantan čovjek. Manipulirao je svima oko sebe bez imalo kajanja. 

Zbog 'ljubavi' prema mladim djevojkama Chaplinu je desetljećima  odgađana plemićka titula, no njom se ipak uspio okititi 1975., dvije godine prije smrti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

'Sanirao se neki zid i iskočili su tanjuri. Pokazao sam ih Titu...'
FELJTON: TAJNI DOSJEI UDBE (6)

'Sanirao se neki zid i iskočili su tanjuri. Pokazao sam ih Titu...'

U neposrednoj blizini Barbarige nalazi se vojni objekt - kasarna u kojoj je smještena jedinica 5. VPS. Vojni objekt je ograđen žičanom ogradom i jedino na tom mjestu do sada nisu vršena arheološka istraživanja

Misterij Seusovog blaga: Tko je našao i ukrao vrijedno posuđe?
FELJTON: TAJNI DOSJEI UDBE (5)

Misterij Seusovog blaga: Tko je našao i ukrao vrijedno posuđe?

Dan nakon prijave Vesne Girardi-Jurkić, koja je završila i na nekim od važnijih političkih adresa u Hrvatskoj, okružni javni tužitelj u Puli zatražio je od Službe javne sigurnosti provođenje istrage
Monty se posebno zanimao za 'mržnju' između Hrvata i Srba
FELJTON: TAJNI DOSJEI UDBE (4)

Monty se posebno zanimao za 'mržnju' između Hrvata i Srba

William Montgomery je bio arhitekt Miloševićeva sloma. Slično je radio kod nas kad je stvorena ‘šestorka’ koja je dobila HDZ na izborima 2000. godina