Obavijesti

News

Komentari 14

ZET Zagrepčane do groblja vozi besplatno cijeli vikend

ZET Zagrepčane do groblja vozi besplatno cijeli vikend
2

ZET je na svojim stranicama objavio raspored tramvajskih i autobusnih izmijenjenih i posebnih linija kojima će građanima olakšati dolazak na groblja za Svi Svete

VIDEO

Posebna regulacija prijevoza na snazi će biti u petak, subotu i nedjelju, odnosno 31. listopada te 1. i 2. studenoga.

U petak, 31. listopada, tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu radnog dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima. 

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, kao i na Dušni dan, 2. studenoga,  na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, ujedno će se u promet uključiti i tramvajska linja 8, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

Prema gradskim grobljima ZET već uključuje dodatne autobuse na redovne linije, ovisno o priljevu putnika. 

U petak, subotu i nedjelju, 31. listopada, 1. i 2. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija:

Kaptol – Mirogoj,
Kaptol – Krematorij,
Kvaternikov trg – Srebrnjak,
Dubrava – Miroševec i
Dubec – Markovo Polje

Uz spomenute izvanredne autobusne linije u subotu, 1. studenoga i nedjelju, 2. studenoga, uspostavit će se i linija Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Prijevoz do Mirogoja i Krematorija 

Na liniji Kaptol – Mirogoj autobusi će voziti u vremenskim razmacima od jedne do tri minute bez usputnog zaustavljanja, a na liniji Kaptol – Krematorij autobusi će kretati odmah nakon popunjenja, uz usputno zaustavljanje na stajalištu redovnih linija, u neposrednoj blizini arkada u zoni kružnog toka na Mirogoju. Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, sjeverno od raskrižja s Mirogojskom cestom. 

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea - Mirogoj.
U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Trasa linije Kaptol – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička - Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj - Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij.
U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.
 

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija toga terminala. U suprotnom smjeru bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija 20-ak metara južnije od pješačkog prijelaza, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij. 

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije. 

Izvanredna autobusna linija Kvaternikov trg – Srebrnjak prometovat će također u petak, 31. listopada te u subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 8 do 20 sati. Autobusi će kretati svakih pet do sedam minuta. 

Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku. Autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak - Petrova ulica. 

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na terminalu Kvaternikov trg (Heinzelova ulica), na peronu linije 201 Kaptol – Kvaternikov trg, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice. Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta. 

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak. 

Obustave i izmjene autobusnih linija 

Od 8 do 20 sati, zbog posebne regulacije prometa obustavljaju se linije: 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij), 201 (Kaptol – Kvaternikov trg) i 238 (Kaptol – Kozjak), linije 203 (Svetice – Vinec – Krematorij) i 226 (Svetice – Kaptol) bit će skraćene do Remeta.

Autobus linije 207 (Srebrnjak – Rim – Srebrnjak) vozit će na relaciji Kozjak – Rim – Kozjak i to djelomično izmijenjenom trasom: Kozjak – Rebar – Laščinska – Bijenička - uobičajenom trasom do raskrižja s Laščinskom – Rebar – Kozjak.  

Autobusni linije 105 (Kaptol – Britanski trg) prema Britanskom trgu vozit će na relaciji Kaptol, Zvonarnička, Degenova, Ulica Medveščak, Gupčeva zvijezda, Vrančićeva i dalje svojom uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti redovnom trasom.  

Prijevoz do Miroševca

Izvanredna autobusna linija Dubrava – Miroševac vozit će od 8 do 19 sati, a autobusi će kretati svake dvije do tri minute, bez usputnog zaustavljanja. 

Vozit će trasom: Avenija Gojka Šuška – Ulica Rudolfa Kolaka - Oporovečka – Ulica Rudolfa Kolaka – Avenija Gojka Šuška – terminal Dubrava - Avenija Gojka Šuška.  

Ulazak putnika u Dubravi bit će na istočnom kolniku Avenije Gojka Šuška, sjeverno od izlaza s terminala. Ulazak putnika na Miroševcu bit će na sjevernom kolniku Oporovečke ulice, na dijelu od Mramornog prilaza do Aleje tišine. 

Izlazak putnika u Dubravi bit će na izlaznom zapadnom stajalištu terminala Dubrava, a na Miroševcu sjeverno od raskrižja Grižanske s Ulicom Rudolfa Kolaka, na istočnom prometnom traku Aleje tišine. 

Obustave i izmjene autobusnih linija  

Od 8 do 19 sati, linije 206 (Dubrava – Miroševac) i 210 (Dubrava – Studentski grad – Klin) bit će obustavljene.

Istovremeno linija 223 (Dubrava – Trnovčica – Dubec), zbog posebne regulacije  prometovat će izmijenjenom trasom. Autobusi će voziti uobičajenom trasom do Koledinečke, a zatim Dankovečkom, Ulicom Dubrava do terminala Dubrava. Napominjemo, kako će iz Dubrave autobusi polaziti s prvog perona.

 Prijevoz do Markovog polja

Izvanredna autobusna linija Dubec – Markovo Polje prometovat će u petak 31. listopada, od 12 do 18.30 sati te u subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, od 7.30 do 18.30 sati.

Predviđena trasa linije je: Dubec – Zagrebačka – Varaždinska – Vugrovečka – Aleja mira do groblja Markovo polje, odnosno do parkirališta za osobna vozila između groblja i Vugrovečke ceste. Autobusi će se usputno zaustavljati na stajalištu u Sesvetama (Zagrebačka – Bistrička) i Popovcu (Vugrovečka – Varaždinska). 

Ulazak putnika u autobuse za Markovo Polje bit će na terminalu Dubec, na ulaznom stajalištu linije 274 za Laktec, a ulazak putnika prema Dupcu bit će na sjeverozapadnoj strani parkirališta, između groblja i Aleje mira. 

Izlazak putnika iz autobusa na terminalu Dubec bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, a na Markovom Polju na sjevernoj strani parkirališta između groblja i Aleje mira. 

Ostale autobusne linije 

U subotu i nedjelju, 1. i 2. studenoga, autobusne linije 230 (Dubrava – Granešinski Novaki) i 125 (Črnomerec – Gornje Vrapče) bit će pojačane s dodatnim autobusima. 

Sva tri dana linija 182 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice) od 8 sati prometovat će izravno do Šibica, a ujedno će se uspostaviti izvanredna autobusna linija 181 (Trg mladosti – Groblje Zaprešić) koja će od 8 do 20.45 sati voziti svakih 30 minuta. 

Autobusna linija 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra), u subotu, 1. studenoga i nedjelju, 2. studenoga, bit će pojačana izvanrednom autobusnom linijom 198 Podsused (centar) – Poljanica – Gornja Bistra, na kojoj će voziti autobus s polaskom svakih 90 minuta sa stajališta Podsused-centar. Autobusi linija 172, 176 i 177 zaustavljat će se i na stajalištu Aleja Bologne/Gospodska, od 8 do 20 sati.  

Na blagdan Svih Svetih, u subotu, 1. studenoga i nedjelju, 2. studenoga, na redovnim autobusnim linijama primjenjivat će se nedjeljni vozni red koji će se, prema potrebi, pojačavati pričuvnim prijevoznim kapacitetima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.