Obavijesti

News

Komentari 167

Župnikova sačekuša: Dječaci 'pali' na milodaru od 10 kuna

Župnikova sačekuša: Dječaci 'pali' na milodaru od 10 kuna
4

Tri mjeseca je u župi nestajao novac skupljen na misama, a onda je priredio zasjedu. U ruke su mu pali dječaci od 15, 16 i 17 godina. Sliku je objavio na 'fejsu'

VIDEO

Župnik Dragan Hrgić (32) i nekoliko župljana prikrili su se u ponedjeljak uvečer i čekali. Začuli su škripanje na sporednim vratima crkve. Čekali su da lopovi dođu do škrabica. Onda su ih zaskočili, bacili ih na pod i svezali ruke.

Uslijedio je šok - tri kradljivca bili su dječaci od 15, 16 i 17 godina. Rasplet je to krađa koje su zaredale u posljednja tri mjesca u crkvi sv. Josipa u centru Slatine, a novac je nestajao iz škrabica za milodare. Župnik Hrgić posumnjao je da netko noću provaljuje u crkvu i krade novac koji su vjernici ostavili na misama. Sa župljanima je u ponedjeljak organizirao zasjedu ne bi li stao u kraj kradljivcima. Iako su se iznenadili što su to bili dječaci, ipak su fotografiju provalnika objavili na Facebook stranici župe sv. Josipa.

U ovoj, posljednjoj u nizu krađa, tinejdžeri su pokušali ukrasti svega desetak kuna.

Nakon što su dječake uhvatili i na djelu, pozvali su slatinsku policiju.

– Radi se o maloljetnicima pa ne bih htio ništa komentirati. Sad je sve na policiji i Centru za socijalnu skrb – rekao je kratko župnik Hrgić.

Župljani, koje smo u utorak zatekli u crkvi, rekli su kako im je žao što je do toga došlo, ali kako je to bio jedini način da se uhvati kradljivce. Sva trojica mladića, ispričali su nam mještani Slatine, dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Jedan od njih je s područja Slatine dok su druga dvojica iz Bukovice te Kutova kod Orahovice.

Tinejdžeri su posljednja tri mjeseca u crkvu provaljivali u više navrata i uvijek na isti način.

Noću bi ulazili u dvorište preskačući željeznu kapiju te bi na silu vadili daščice u donjem dijelu bočnih vrata. Nakon što bi ušli u hodnik, na isti način bi izvadili daščice i na drugim vratima te bi s lakoćom dolazili do škrabica s milodarima. Kad bi uzeli novac neometano bi izašli iz crkve te bi pri tome daščice vraćali u vrata.

Kako se radi o starijim i dotrajalim vratima nitko donedavno nije otkrio provalu. Niti u jednoj prethodnoj provali tinejdžeri nisu napravili nered. Osim škrabica ništa drugo u slatinskoj crkvi ih nije zanimalo.

– Ne znamo kako je župnik posumnjao na krađu jer se ta vrata inače redovito noću zaključavaju. Žao nam je djece, ali što je tu je. Po gradu se priča da su svaki put ukrali samo desetak kuna jer u škrabicama i inače ne bude puno novca. Čuli smo i da su zasjedu nazvali akcija „pepelnica“ – kažu vjernici u Slatini.

U policiji su rekli kako su krađe trojica maloljetnika činili u više navrata u prošla tri mjeseca. Navodno su sva trojica otprije poznata po sličnim kaznenim djelima, no tu nam informaciju u Policijskoj upravi (PU) virovitičko-podravskoj nisu mogli potvrditi, ali nisu je niti demantirali. Glasnogovornik PU Josip Štajdohar potvrdio je kako protiv maloljetnih provalnika slijedi kaznena prijava te su policijski službenici o svemu obavijestili i nadležni Centar za socijalnu skrb.

Izbijali bi letvice iz vrata pa ih nakon krađe vraćali

Noću bi dječaci preskočili željeznu ogradu, a onda su vadili daščice iz bočnih vrata crkve. Na isti bi način otvarali i druga vrata kad bi ušli u ckrvu. Potom bi počistili sav milodar. Kad bi izlazili, vraćali bi daščice na mjesto te nitko ne bi primijetio kako je netko ušao i pokrao novac. Sve do ponedjeljka kad su ih dočekali župljani i župnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"