Obavijesti

News

Komentari 144

Zviždač o aferi u HEP-u: Meni je važno da se poštuje zakon

Zviždač o aferi u HEP-u: Meni je važno da se poštuje zakon
1

Sudeći po informacijama koje su ustupljene redakciji 24sata, u HEP-u je namješten natječaj, prekršen zakon i zlorabljen položaj kako bi se zaposlila obiteljski podobna osoba

VIDEO

Zviždač Mario Marjanović, koji je razotkrio aferu zapošljavanja preko veze u HEP-u gostovao je u studiju 24sata gdje je novinaru Ivanu Pandžiću otkriti pozadinu slučaja. 

Sudeći po informacijama koje su ustupljene redakciji 24sata, u HEP-u je namješten natječaj, prekršen zakon i zlorabljen položaj kako bi se zaposlila obiteljski podobna osoba. Sve je to, prema dostupnim dokumentima i svjedočenju, uradio direktor tvrtke HEP Toplinarstvo Ivica Martinek.

Nakon što su 24sata objavili audio snimku na kojoj izvršni direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek svojem podređenom naređuje da mora zaposliti rođaka jednog od nadređenih u HEP-u, ili će ga smijeniti, Martinek je podnio ostavku, i to navodno iz moralnih razloga. 

Razgovor uživo pratite na portalu 24sata, na našoj Facebook i YouTube stranici. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

EKSKLUZIVNO U STUDIJU 24SATA ''Ja sam snimio tajni razgovor u HEP-u i razotkrio kako se zapošljava preko veze!'' Gost u studiju 24sata: Mario Marjanović, čovjek koji je razotkrio kriminal u HEP-u Voditelj: Ivan Pandžić, politički novinar

Posted by 24sata on Friday, 9 December 2016

_____________________________________________________________________________________________

Prva opcija je bila da podlegne utjecaju zahtjevima nadređenog i sam bude procesuiran, a druga da sve otkrije javnosti.. Nije htio nikoga napadati osobno, objasnio je. 

- Osnovni rezultat je postignut, a to je da bude primljen čovjek koji po zakonu treba biti primljen. Sve ovo popratno ne bih komentirao - kaže Marjanović koji cijelu noć nije spavao. 

-  Dobio sam popriličan broj mailova i poruka od poznatih i nepoznatih koji mi pružaju podršku. Nadam se da će ih ovo ponukati da slično poduzmu u svojim okolinama i da ćemo postati društvo koje poštuje zakone - kaže.

- Ne pucam na nikakve pozicije, niti agitiram za bilo koju političku opciju ili kandidata. Jedini cilj bio je spriječiti ovakve situacije - objašnjava svoj potez zviždač. 

- Lojalan sam tvrtki kojoj radim, živimo od te plaće. HEP kao cjelina se sastoji od puno stručnih i kompetentnih ljudi. Žao mi je kad se dogode situacije kad se moramo sramotiti - ističe.

- I da mi ponude funkciju direktora HEP toplinarstva, ne bih na to pristao, jer bi to bacilo sasvim drugačije svjetlo na sve ovo što sam uradio - kaže Marjanović i dodaje da nije član ni jedne političke stranke i da mu motivi nisu bili političke naravi. 

- Došao sam prije osam godina, prije krize, kad nije bilo ni tolike potrebe za tim guranjem. Tada nije ni bilo kandidata koje je netko trebao gurati - objašnjava Marjanović koji je od inženjera napredovao do direktora zahvaljujući svom trudu, znanjima i vještinama.

- Ako radite u skladu sa zakonom, ne mogu vas sam tako šutnuti na ulicu - kaže Marjanović koji nije htio biti direktor pod svaku cijenu, ako bi to značilo kršenje njegovih moralnih uvjerenja.

- Ovdje se očito radi o obiteljskom pogodovanju - kazao je Mario Marjanović i za kraj proučio svima koji znaju za slične situacije da progovore i obavijeste javnost.

Dao ostavku da radnik ne dobije otkaz

- U pogonu kojeg vodim je bio kolega koji je svojim znanjem i kompetencijama bio nužan za funkcioniranje pogona. Nije bilo mogućnosti tog čovjeka motivirati financijski pa sam ponudio ostavku na mjesto direktora kako bi ga mogli zadržati, ali to nije realizirano - ispričao je Marjanović.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a