Obavijesti

Sport

Komentari 1

Anderlecht bi pobjedom protiv Lokerena došao blizu naslova

Anderlecht bi pobjedom protiv Lokerena došao blizu naslova
1

Ukoliko Anderlecht pobijedi Lokrener u gostima u 9. kolu Lige za prvaka, a Zulte-Waregem i Clubb Brugge podijele bodove, Anderlecht bi postao novi prvak Belgije

VIDEO

Lokeren je prošle subote poražen na domaćem terenu od Zulte-Waregema rezultatom 2-3. Na pauzu se otišlo pri vodstvu Lokerena od 2-0 i ništa nije ukazivalo na to da će u nastavku susreta doći do preokreta. Nakon pola sata igre Lokeren je poveo iz penala (zanimljivo je da je tijekom doigravanja Lokeren prvi dolazio u vodstvo u šest od ukupno osam odigranih utakmica). Treba reći da nije sasvim jasno zašto je sudac dosudio penal jer takvih situacija (padanja u kaznenom prostoru nakon ubačaja) bude na svakoj utakmici barem desetak.

Nakon deset minuta iz jedne vješto odigrane kontre Harbaoui svojim 12. pogotkom ove sezone, povećava na 2-0. U nastavku utakmice, međutim, dolazi do preokreta; Zulte podiže tempo, a Lokeren pada. Gosti postižu tri zgoditka i na kraju, može se reći da je pobjeda gostiju zaslužena, jer su uložili više želje i htijenja u pobjedu. Lokeren se prerano povukao u obranu i izgubio ritam utakmice iz prvog dijela, a kasnije se više nije uspio vratiti u utakmicu. Nakon utakmice trener Peter Maes  je izjavio:

- Razočarali smo danas. Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme, ali smo u prvoj četvrtini nastavka bili previše pasivni. Previše smo igrali unatrag i stoga smo automatski prepustili inicijativu gostima.

Lokeren je od samog početka doigravanja bio autsajder i za klub je uspjeh već i samo učešće u doigravanju u prvoj play off grupi. Lokeren je mali klub koji se je ubacio "tamo gdje mu nije mjesto". Utrpao se među velikane belgijskog klupskog nogometa, gdje je, zapravo, trebao biti Gent, gledajući tradiciju, renome, financijsku snagu kao i samu nogometnu kvalitetu kluba. Lokeren se nalazi na posljednjem, šestom mjestu tablice i nema mogućnosti napredovati na ljestvici u preostale dvije utakmice doigravanja.

U sastavu Lokerena ne očekuju se izmjene u sastavu u odnosu na onaj od nedjelje, nema kartoniranih ni novoozlijeđenih igrača.

Anderlecht je, napokon, počeo igrati kako doliči prvaku, i što je najvažnije, ostvario je po prvi put u play offu dvije pobjede za redom. U nedjelju je savladao Genk u gostima rezultatom 2-1. Treba reći da je pobjeda zaslužena i da je trebala biti izražena većim brojem golova, da ponovo nisu promašili jedanaesterac. Prokletstvo penala i dalje prati ljubičasto-bijele. Nisu realizirali sveukupno 11 penala ove sezone, od toga 10 u prvenstvu (regularni dio + play off). U nedjelju je bio red na Gilletu da ne zabije s bijele točke. On je pri rezultatu 1-1 pogodio prečku i saga o Anderlechtu i nerealiziranim jedanaestercima ide dalje. Nakon utakmice trener John van der Brom je izjavio:

- Tijekom utakmice doživio sam sve moguće emocije, ali sada osjećam jedno veliko olakšanje. Naravno da je odlučujući trenutak bio naš drugi gol, mada ja mislim da Demy (de Zeeuw) nije nikada postigao traljaviji gol od ovoga.

Ovom pobjedom Anderlecht je došao na korak do osvajanja titule, budući da dva kola prije kraja doigravanja, bježi najbližim pratiteljima dva boda. Danas Anderlecht nastupa kao favorit u susretu protiv Lokerena i sve osim pobjede ljubičasto-bijelih bilo bi ogromno iznenađenje. Ukoliko Anderlecht pobijedi, a Zulte-Waregem i Clubb Brugge podijele bodove, Anderlecht bi postao prvak Belgije jedno kolo prije kraja play offa. U svakom slučaju, Anderlecht sam odlučuje o svojoj sudbini, jer ako pobijedi danas i zatim u nedjelju Zulte-Waregema, siguran je prvak države.

Prije utakmice trener van der Brom je izjavio:

- Prešli smo dug put u play offu; od loše serije na početku do dvije lijepe pobjede za redom i sada sve imamo u vlastitim rukama. Naravno da idemo danas na pobjedu, ali ako i osvojimo sva tri boda to neće značiti da smo prvaci. Stoga ćemo morati završiti posao u nedjelju, jer ako pobijedimo obje utakmice, onda smo svakako prvaci.

Zbog kartona nemaju pravo nastupa oba braniča iz nedjeljne utakmice: Gillet i Safari. Njih će zamijeniti mladi Heylen i Lukaku, koji su obojica bez službenog nastupa u  ligi ove sezone. Nastup Mbokanija je pod upitnikom budući nije sto posto zdrav.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Liga za prvaka, 9. kolo:

Lokeren - Anderlecht (20.30 sati)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka