Obavijesti

Sport

Komentari 140

Ante Ćorić: Presretan sam, pa budim se kraj Dinamova grba

Ante Ćorić: Presretan sam, pa budim se kraj Dinamova grba
7

Svjestan sam da u Realu ili nekon drugom velikom klubu u ovom trenutku ne bih igrao. Dinamo je ipak moja ljubav, mogao bih ostati i do kraja karijere, kaže Ante

VIDEO

S jedne strane stola sjedio je Ante Ćorić. S druge Tomislav Svetina, Zoran Mamić, Igor Cvitanović i Damir Krznar. Zdravka nije bilo. Zbog sudske zabrane ne smije za “taj stol”.

- Možda je bilo pogrešaka i s naše strane, no u zajedničkom interesu je da ostaneš u Dinamu i da se ovdje razviješ kao igrač - prve su riječi Dinamove četvorke.

- Moja je želja i bila ostati u Dinamu, samo sam zahtijevao bolji odnos - odgovorio je Ante Ćorić.

Već sljedeće sekunde “zaraćene” strane pružile su ruke i dogovorile se - Ante ostaje!

- Odahnuo sam. Sve smo riješili vrlo brzo, praktički za pet minuta. Presretan sam - javio se 18-godišnji Ćorić.

Tražili 15 milijuna eura

Ne tako davno, prije svega mjesec dana, Ante je bio na izlaznim vratima Dinama. Javili su se Real Madrid i Chelsea.

- Pa tko ne bi bio sretan da ga prati i zovu Real ili Chelsea? No svjestan sam da tamo ne bih igrao, nego bih morao na posudbu u neki manji klub, možda čak i u slabiju ligu. I stoga sam siguran da je ovo najpametnija odluka.

Dinamo je za Antu tražio 15 milijuna eura, što je previše za igrača koji prvi dio sezone i nije baš igrao.  Manji klubovi, gdje bi Ante igrao, nemaju taj novac. Veliki klubovi imaju novac, no tko zna bi li tamo igrao.

- Iz kluba su mi obećali bolji tretman, to je sve što sam tražio. Sad znam da ću igrati, postati važan igrač

Ostanak Ante najveće je Dinamovo pojačanje za proljeće. Imati igrača koji ljubi grb i dres koji nosi prava je rijetkost. A Ante Ćorić je takav, baš kao i njegova obitelj, koja je na svakoj utakmici.

- Što se mene tiče, mogao bih ostati u Dinamu koliko treba. Još da se vrate navijači, mogao bih ostati do kraja karijere. To je moj klub, moj grad, svi znaju koliko volim Dinamo. Na balkonu mi je Dinamov grb, pored kojeg se budim - kaže Ante.

Pogreška 'klinaca'

Ostankom u Dinamu napravio je vjerojatno najbolji potez. U njegovim godinama Dinamo su napustili Fran Brodić i Robert Murić. I vjerojatno pogriješili. Prvi je u drugoj belgijskog ligi, posuđen Royal Antwerpenu, dok je potonji u drugoj nizozemskoj ligi. Miljama daleko od Lige prvaka. Da mogu, obojica bi vjerojatno vratila vrijeme...

Ulaskom u Ligu prvaka i ne pretjerano dobrim igrama u HNL-u trener Mamić malo je zaboravio na Ćorića. Vjerovao je starijim igračima koji su, doduše, odlično odigrali Ligu prvaka.

No Ante je protiv Bayerna pokazao da mu je potpuno svejedno tko je s druge strane. Bayern ili Istra. Dirigirao je i dokazao da mora igrati. Sad je i Mamiću lakše, Dinamo je prvi i Ćorić će sigurno igrati.

Ostao je tu, u svom gradu, među prijateljima, na oku izborniku Čačiću. I razlog da navijači opet dođu u Maksimir. Ante će im vratiti...

Brodić i Murić zapeli u 2. ligi

Tin Jedvaj Otišao je prvo u Romu, nakon samo jedne polusezone u Dinamu, pa potom u Bayer Leverkusen, gdje danas igra vrlo dobro, no muče ga ozljede.

Alen Halilović U Barceloni B se mučio, više nije igrao nego što jest, činilo se da je pogriješio. Međutim, preporodio se na posudbi, danas je odličan u Sportingu. 

Robert Murić Otišao u Ajax nakon svađe s maksimirskim šefom, no za prvu momčad nije zaigrao ni minute. Danas igra za drugu momčad Ajaxa i čeka šansu.

Fran Brodić Dinamo je zamijenio Club Bruggeom, za koji dosad još nije zaigrao. Trenutačno je na posudbi u Antwerpenu u 2. ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica