Obavijesti

Sport

Komentari 35

"Antonio Conte? Samo mirno spavajte, neće biti popusta..."

"Antonio Conte? Samo mirno spavajte, neće biti popusta..."
2

On je i na svakom treningu išao punim gasom, nema nikakve šanse da si dopusti poraz u Rimu, vjeruju Hrvati koji dobro poznaju sadašnjeg talijanskog izbornika...

VIDEO

Talijani, zaustavite Norvešku, zavapio je Davor Šuker uoči posljednjega kola.

Hrvati koje je izbornik "azzurra" Antonio Conte trenirao uvjereni su u jedno - kod njega nema opuštanja, napast će i pobijediti.

- Contea jako dobro poznajem iz igračkih dana, dijelili smo svlačionicu. Uopće ne sumnjam da će njegova momčad odigrati pošteno i da će pokušati sve kako bi pobijedili. On je baš svaki trening i svaku utakmicu odradio maksimalno pošteno, na najvišem nivou i bez popusta. Jedan je od najzaslužnijih za duplu krunu koju smo te godine osvojili - rekao je Robert Jarni, koji je s Conteom igrao u Juventusu.

Cijela Hrvatska uvjerena je u pobjedu na Malti, no dosta je podijeljena o ishodu rimske utakmice. Za plasman Modrića i društva na Euro Norveška ne smije pobijediti Italiju.

Conte je trenersku karijeru počeo u Arezzu, a potom je dvije godine bio u Bariju. Tamo je zatekao Hrvata Mijata Marića.

- Sve nas je osvojio već na prvom treningu. Da vidite samo kakav je motivator, nema kod njega opuštanja. Znao je igrače, jednog po jednog, uoči utakmice pozvati i posebno motivirati. Čak i one koji nisu bili u prvom planu - ispričao nam je Mijat Marić.

Italija u Rimu nikad nije izgubila natjecateljsku utakmicu. I to je dodatni zalog našeg optimizma.

- Conte si sigurno neće dopustiti da bude prvi koji je izgubio u Rimu. Čim vidi da se netko od igrača opusti, odmah bi poviknuo, ukorio ga. Sjećam se da nas je prije važnih utakmica znao odvesti na večeru, tad bi se potpuno promijenio. Bio je zabavan, duhovit, nasmijavao je cijelu momčad. No već sutradan ga ne biste mogli prepoznati. Ozbiljan, smrknut. Pravi je profesionalac i nema šanse da dopusti da ga Norveška pobijedi. Zapravo, da me netko, kao Hrvata, pita kome bih povjerio utakmicu protiv Norveške, za koga bih stavio ruku u vatru da će nam pomoći i odigrati profesionalno, rekao bih vam - Antonio Conte. Mislim da Hrvatska može mirno spavati. Ja hoću - rekao je Marić, koji je u belgijskom Eupenu proglašen za najboljeg igrača godine.

Da stvar bude još bolja, Conte će protiv Norveške izvesti najbolji mogući sastav, nema izmjena, nema “šaranja”... Dečki, pobijedite na Malti, a Conte će napraviti ostalo.

Top 10 stvari koje niste znali o Malti

1. NA EUROSONGU Hrvatska redovito Malti daje bodove. Ukupno 82 u povijesti. Samo su joj Britanci (102) i Irci (95) dali više od nas.

2. VOZI SE LIJEVOM STRANOM CESTE Malta je 150 godina bila britanska kolonija. Neovisnost je stekla 1964. godine.

3. PRAZNIČKI DANI Više ih je nego u bilo kojoj državi Europske unije. Malta ima čak 14 praznika, pa neradnih dana ima koliko hoćeš.

4. NEMA NIJEDNE ŠUME Na otoku/državi od 316 kvadratnih kilometara nema šume, a nema ni rijeke ni planine ni na jednom od sedam otoka arhipelaga.

5. BRITNEY SPEARS Popularna pjevačica podrijetlom je s Malte. Njezin prapradjed Edward Richard Portelli rodio se na otoku 1873.

6. HOLIVUDSKI FILMSKI HITOVI snimljeni su na lokacijama na Malti. Između ostalih “Troja”, “Gladijator”, “Kapetan Phillips”...

7. TEK 157. su na Fifinoj ljestvici. Najbolji plasman im je 66. mjesto u rujnu 1994. Najslabiji su bili prije četiri godine, tek 173.

8. CRKAVA JE 350 na Malti. Katolika je više od 98 posto. Vrlo su religiozan narod, a na otoku je sagrađeno čak 350 sakralnih objekata.

9. NA ZOI-JU je Malta debitirala tek prošle godine. Elise Pellegrin nastupala je u skijanju. Malta nikad nije osvojila odličje niti na ljetnim Olimpijskim igrama.

10. IZBORNIK PIETRO GHEDIN trenirao je i žene. Bio je izbornik talijanske reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija