Obavijesti

Sport

Komentari 54

Badelj: Makedonija zaslužuje respekt, ali ništa više od toga

Badelj: Makedonija zaslužuje respekt, ali ništa više od toga
5

Na prvom okupljanju prije mjesec dana igrači su bili malo rastrojeni, pogotovo fizički, ali to se popravilo. Sad od njih očekujem više kreativnosti, kaže Štimac

VIDEO

U prostorijama navijačke udruge hrvatske reprezentacije 'Uvijek vjerni' medijima se obratio izbornik 'kockastih' Igor Štimac uoči nadolazeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Makedonije u Skoplju ovoga petka.

- Veseli me što su svi OK. Na prvom okupljanju prije mjesec dana igrači su bili malo rastrojeni, pogotovo fizički, ali to se popravilo u mjesec dana. Igrali su po sedam, osam utakmica, a sad ih moramo osvježiti - rekao je Štimac i objasnio razliku između prve utakmice u Zagrebu i one koja slijedi u petak.

- Bio sam zadovoljan nekim dijelovima igre i u prvoj utakmici, pogotovo kako smo defenzivno igrali i bili agresivni. To se naročito vidjelo protiv Belgije. Sad od svoje momčad ipak očekujem više kreativnosti.

Njihov najbolji igrač Goran Pandev bit će najveća opasnost.

- Sazrio je, pruža najbolje, igra svoj najbolji nogomet te je potvrdio svoju raskoš. Na poseban način ćemo ga morati ukrotiti, ali moramo vidjeti kako te u kakvom su stanju moji igrači. Moramo također  vidjeti tko će igrati pa im podijeliti zadatke, no mi ćemo se ipak baviti našim napadačkim akcijama nego kako zaustaviti njih - izjavio je Štimac te se osvrnuo na sinoćnji El Clasico.

- Ovaj sinoćnji je bio stvarno poseban i različitiji od zadnjih par godina. Bio je mirniji, ali utakmica je bila fantastična - rekao je izbornik, koji je paralelno pratio i francuski derbi između Marseillea i PSG-a te milanski između Milana i Intera.

- Ostali derbiji su bili dosadni jer nakon El Clasica je sve sivo i neobično.

Luka Modrić nije nastupio protiv Barcelone.

- Za Luku ne brinemo. Mourinho mi je u razgovoru rekao da se još nije do kraja prilagodio, treba mu još malo vremena, a najvažnije da je spreman za naše utakmice.

Badelj: Makedonija zaslužuje respekt, ali ništa više

Riječ je dobio i Milan Badelj, koji je podijelio dojmove iz HSV-a.

- To je dosta različito od HNL-a, dobro sam se uklopio. Najvažnije je svakom igraču što više igrati i biti što bolji. Ponekad smo i sami kao kritičari nezadovoljni, tako sam se ja postavio samo da što bolje igram - rekao je bivši kapetan Dinama  te se okrenuo Makedoniji.

- Oni nisu iz prve, a možda ni druge jakosne skupine, ali zaslužuju respekt i ništa više. Njima ne igra poraz, a nama ne igra ne pobijediti - rekao je Badelj.

Ivan Rakitić upravo protiv Makedonije je izgubio mjesto u prvoj momčadi, a u Belgiji nije igrao.

- Naravno da ću se vratiti, svi mi koji dolazimo u Makedoniju želimo u igrati u prvih 11. Učinit ću sve da se vratim - rekao je Raketa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao