Obavijesti

Sport

Komentari 83

Balić: Gol posvećujem obitelji i curi; Kiš: I tamo idemo zabiti

Balić: Gol posvećujem obitelji i curi; Kiš: I tamo idemo zabiti
1

Kiš je zabio u sudačkoj nadoknadi, ali za potez utakmice pobrinuo se Andrija Balić, pogodivši rašlje iz voleja s 25 metara. Golčinu je posvetio obitelji i svojoj djevojci

VIDEO

Kad je Andrija Balić na oko 25 metara od protivničkog gola primio loptu na prsa, 30.000 gledatelja na trenutak je zanijemilo. Kao da su predosjećali što slijedi.

Jer, trenutak kasnije, njegov volej odsjeo je u mreži nemoćnog Buggea Pettersena, a Poljud je proključao. Nakon sat vremena muke i brojnih neuspješnih pokušaja Nikole Vlašića, Mije Caktaša, Ante Roguljića i Francka Ohandze, končano je probijen zid pred norveškim golom. Balić je nedugo potom zamijenjen, ne treba ni naglašavati kakve je ovacije pobrao s tribina.

- Gol posvećujem obitelji i curi - rekao je 17-godišnjak.

- Ovih 2-0 velika je prednost, ali ne smijemo se opuštati. Moramo i u uzvratnoj utakmici ući maksimalno ozbiljno.

Balićev trenutak genijalnosti oduševio je i Damira Burića.

- Čim je primio loptu, osjetio sam da je to to. Savršenstvo pokreta i elegancije, svi smo guštali, pa tako i ja - priznao je trener Hajduka, koji je poslije prvog gola umjesto Balića u igru poslao ljubimca Torcide Tomislava Kiša i - pogodio!

Jer baš je Kiš u sudačkoj nadoknadi dovršio posao, lijep centaršut Vlašića pospremio je glavom u gol Norvežana, za sigurnu pobjedu i prednost koju Hajduk u uzvratu ne bi smio prokockati. Nevjerojatno je koliko malo napadaču “bijelih” treba, u tri uzastopna susreta zabio je tri gola, za novi signal da sa svih strana Poljuda odzvanja: “Kiš, Kiš, Kiš...”

- Imamo odličan rezultat pred uzvrat, ali ne idemo se gore braniti, nego ćemo i tamo pokušati postići gol - najavio je strijelac drugog gola.

Gosti iz Norveške orijentirali su se isključivo na obranu. Podatak da je loptu najduže u nogama imao njihov golman, jasno otkriva kako je tekao ovaj susret, u kojem su gosti zaprijetili svega jednom. Ali tko zna kako bi se susret odvijao da Albanca Flamura Kastratija na početku susreta nije zaustavila stativa.

- Nisam mišljenja da smo se mi branili i da nismo igrali. Imali smo šanse, ali ih nismo iskoristili. Do 1-0 bili smo zadovoljni, nakon drugog gola baš i ne - objašnjavao je Aleksandar Straus, pomoćni trener Stromsgodseta. 

Onaj glavni, Bjorn Petter Ingebretsen, nije se ni pojavio na konferenciji za medije jer je bio zauzet razgovorom s igračima poslije poraza.

Nek se na istom razgovoru zadrži i za tjedan dana. Hajduk sljedećeg četvrtka gostuje na sjeveru Europe s otvorenim vratima posljednjeg pretkola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve